zaterdag 28 september 2013
  • Locatie: Het Depot

Ticket info

Prijs

€16 - €19

16 jaar Orange Factory met Colour Haze & Ufomammut

Een stonerrock en doom feest om de 16de verjaardag van Orange Factory te vieren.

16 jaar Orange Factory

Orange Factory,concertorganisator uit Leuven, bestaat 16 jaar en dat wordt gevierd in Het Depot met het Duitse Colour Haze en het Italiaanse Ufomammut, 2 topbands uit de Europese stoner, doom en psychedelische rock scene. Colour Haze combineert jaren '60 en '70 rock en hun peace and love boodschap met hedendaagse stoner, Ufomammut maakt een pikzwart mengsel met de ongebreidelde kracht van Neurosis en hypnotiserende psychedelica à la Pink Floyd. Beide bands richtten ook hun eigen platenlabel op,respectievelijk Elektrohasch Shallplatten en Supernatural Cat, en hebben door jarenlang toeren een trouw en steeds groeiend publiek opgebouwd.

Daarnaast spelen ook de jonge Nederlandse space rock band Monomyth en Telstar Sound Drone, in feedback ondergedompelde psychedelische rock uit Denemarken. Opener van deze avond is het Italiaanse Zolle, heftige rock zonder franjes. Kunstenaarscollectief Malleus, ontwerpers van vele Orange Factory concertposters, stelt originele zeefdrukken tentoon.

COLOUR HAZE

Het uit Duitsland afkomstige Colour Haze is onder leiding van gitarist Stefan Koglek inmiddels uitgegroeid tot één van Europa’s beste en meest bekende stonerrock bands. Koglek`s karakteristieke gitaarspel varieert tussen warme melodieën en wervelende riffs; gecombineerd met Merwald`s rijke drum sound en Philipp Rasthofer’s melodische basslijnen resulteert dit in hun eigen karakteristieke sound. Verwacht je aan een psychedelische trip, beïnvloed door Grand Funk Railroad, Black Sabbath en The Jimi Hendrix Experience, maar evenzeer door Kyuss en The Mars Volta. Koglek ook is de oprichter van het Elektrohasch platenlabel, waarop onder meer My Sleeping Karma, Los Natas en Hypnos69 verschenen.

UFOMAMMUT

Het Italiaanse Ufomammut behoort al een tijdje tot het beste dat de Europese stoner en doom scene heeft voorgebracht en kan gezien worden als de missing-link tussen drone, stoner en duistere psychedelica. En met platen als 'Snailking', 'Lucifer Songs' en 'Eve' heeft de band zelfs meerdere genre-klassiekers op haar naam staan. Dat was ook Neurot Recordings, het label van Neurosis, opgevallen, zij brachten Ufomammut's laatste album, ORO, vorig jaar uit. Daarnaast is de band een overdonderende live kracht, epische songs bouwen langzaam op als een tsunami die je in de verte aan ziet komen, en overspoelen je vervolgens met een monolithische muur van riffs. Vervreemdende beelden gemaakt door kunstenaarscollectief Malleus maken de beleving volledig.

ZOLLE

Het Italiaanse duo Zolle bestaat uit Stefano op drums en xylofoon, en Marcello (Lan van Morkobot) op gitaar. De band specialiseert zich in korte, snelle instrumentale nummers met zware, gruizige gedowntunede gitaarriffs en beukende drums. Hun gelijknamige debuutalbum verschijnt in mei op Supernatural Cat.

MONOMYTH

In de loop van 2012 dook er een nieuwe band op in de Nederlandse muziekscene, Monomyth is een vijftal uit Den Haag met oude bekenden uit 35007, Incense en enkele andere Nederlandse bands. Monomyth staat voor instrumentale psychedelische soundscapes waar stoner- en krautrock in te horen zijn. Dik, zwaar, log, trippy, met hun enorme spaceship en twee toetsenisten in de gelederen gaan ze dwars door onontdekte dimensies heen en nemen je mee op een kosmische reis door tijd en ruimte. Het debuutalbum van de band komt uit in september op Burning World Records.

TELSTAR SOUND DRONE

The Telstar Sound Drone is een Deense band met muzikanten van Baby Woodrose. Hun psychedelische rock is gedrenkt in feedback en geestesverruimende middelen, zang met veel echo en hypnotizerende baslijnen worden gecombineerd met prominent aanwezige drumpartijen en heerlijke noisy fuzz gitaren of met traag dronende grooves. Live speelt de band met extra gastmuzikanten uit de Kopenhagen muziekscene, Hobbitten van On Trial en Spids Nøgenhat en Christian Norup van Highway Child. Het nieuwe album Comedown werd onlangs uitgebracht door Bad Afro Records.

MALLEUS ROCK ART POSTER EXPO

Tentoonstelling van originele, gelimiteerde zeefdrukken van concert posters, handgemaakt door Malleus, een kunstenaarstrio uit Italië gespecialiseerd in rock posters uitgevoerd in klare lijn en met vibrerende kleuren. Figuratieve invloeden gaan van de rijke natuurlijke elegantie van de Art Nouveau tot psychedelische en pop art kunst uit de jaren zestig, daarnaast vormen ook fotografie, literatuur en film inspiratiebronnen. Onderwerp zijn vaak mysterieuze vrouwenfiguren, symbool voor de oergodin en soms gepaard gaand met donkere, occulte accenten. Het trio ontwierp posters voor Iggy Pop, Monster Magnet, Sonic Youth en vele anderen.