25 oktober 2015

Locatie Het Depot vzw
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20u
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€23 - €26

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €21 - €23

TIMING:
20u: Deuren
20.45u: Yo La Tengo

Verkooppunten
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

Yo La Tengo

Een van de meest geliefde en avontuurlijke bands uit de rockgeschiedenis, Yo La Tengo, vierde onlangs hun dertigste verjaardag. Voor de gelegenheid releaset YLT een nieuw album ‘Stuff Like That There’, dat vanaf 28 augustus in de winkelrekken zal liggen. De Amerikaanse band koppelt er tegelijk een nieuwe wereldtournee aan, waarbij ze nog eens halt houden in Leuven en een mix van stille harmonieën, aanstekelijke pop ballads, luidruchtige jams en de typische Yo La Tengo-sound meebrengen.

De band van Ira Kaplan, Georgia Hubley en James McNew begon met een bulderend antwoord van jankende gitaren op de kleffe pop uit de eighties. Daar braken ze niet echt mee door, maar al vanaf het begin kregen ze laaiende reviews. In 1990 braken ze door met ‘Fakebook’.

Zeldzaam is een band die zichzelf kan coveren, nog zeldzamer is een band die terugkeert naar hun roots en hun breakthrough album heruitvindt. Dat is nu net wat Yo La Tengo doet met hun nieuw album. ‘Stuff Like That There’ is een soort van vervolg op ‘Fakebook’ en bestaat ook uit covers, herwerkte versies van oude nummers en nieuwe songs. De band bestaat overigens opnieuw uit een kwartet. Ex-bandlid en guitarist Dave Schramm vervoegde de band opnieuw.

In 2009 en 2013 zette Yo La Tengo Het Depot al in vuur en vlam. Eind oktober doen ze dat nog eens met ‘Stuff Like That There.'