16 december 2014

Deuren 20u

Room setup

Box
Bij de Box-opstelling wordt er een doek gehangen voor de rode zeteltjes en is het de bedoeling dat het publiek vooraan rechtstaat.
Meer info

BRUTUS Support act

Uit verschillende bands en genres ontstond begin 2014 het trio Brutus. Rauwe bassen en sinistere gitaren, hoekige drums en ijle vocalen. Een dame op drums en vocals, twee heren op gitaar en bas.

Met een clash van dat alles brengt Brutus een nieuw geluid. Eeneigen geluid, gedwongen en onbewust eigenzinnig. Vergelijken met bestaande bands of genres blijkt een uitdaging te zijn. In de eerste zes maanden speelde de band meteen een dertigtal shows waaronder Rock Herk, Dour Festival en Boomtown Gent. Lovende reacties en meteen een sterke livereputatie. En eigenlijk gewoon nog maar een begin.

Wallace Vanborn

Na 2 dijken van albums (Free Blank Shots – 2010 / Lions, Liars, Guns & God – 2012) , honderden clubshows doorheen heel Europa en passages op festivals zoals Pukkelpop, Dour Festival, Sziget, Eurosonic, ... trok het bronstige trio uit Gent eerder dit jaar richting Californië om hun derde langspeler op te nemen in het epicentrum van de desert- en stonerrock: Rancho De La Luna Studio, Joshua Tree.

Chris Goss – godfather van het genre – stond in voor de productie, mix en spirituele begeleiding van wat wellicht het smerigste geluid is dat Wallace Vanborn tot nu toe voortbracht. Gedurende de 11 tracks op “The Orb We Absorb” laat de band zich van zijn snedigste, vuilste en kwaadste kant horen.