16 november 2015

Locatie Het Depot vzw
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20u
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€13 - €16

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €11 - €13

20u: Deuren
20.30u: Winterslag

21.30u: Tout Va Bien

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Box
Bij de Box-opstelling wordt er een doek gehangen voor de rode zeteltjes en is het de bedoeling dat het publiek vooraan rechtstaat.
Meer info

Winterslag Support act

Vier jaar na de dubbel-EP met Superlijm is het eerste Winterslagalbum “The Might-as-Well” een feit. Gelaagd en bij momenten tegendraads combineert de plaat indiepop en elektronica in dromerige, soms melancholische songs.

De Winterslagleden bouwden de voorbije jaren ervaring op bij verschillende andere bands. Of het nu gaat om de klanktapijten opgepikt in Marble Sounds, de gitaarriedels van Yuko of de zang van Renée, ze drukten hun stempel op het geluid, maar Winterslag is met nadruk een band met een eigen gezicht.

Tout Va Bien

Een piano en een stem die door vlees en bloed snijdt. Meer had de nu 22-jarige Mechelaar Jan Wouter Van Gestel niet nodig om het tot ‘De Nieuwe Lichting 2013’ te schoppen. Met een break-up als inspiratiebron en katalysator, impulsiviteit en zelfzekerheid als karaktertrekken en De Nieuwe Lichting als kortste weg richting doel werd hij Tout Va Bien.

De filosofie 'Where the mind goes, the energy follows’ nastrevend, trok hij met producer Arne Van Petegem voor de opnames van zijn eerste album naar de legendarische TTG/Wax studio's in Los Angeles. 'Kepler Star' werd het eindresultaat. Het is een sferisch, filmisch eerlijk en dromerig album geworden in de stijl van Radiohead, Patrick Watson & Antony Hegarty (Antony and the Johnsons).

Live is dat alles ook zeer te moeite waard. Zo schreef De Morgen na zijn optreden op Rock Werchter "Mooi en moedig" en gaf hem prompt 4 sterren. Net als Focus Knack die door het concert van Tout Va Bien richting kosmos gekatapulteerd werd.