22 maart 2016

Locatie Het Depot vzw
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20u
Mainact 21:30
Uitverkocht
Ticket info
Prijs

€35 - €38

Het concert van Tindersticks vanavond zal gewoon doorgaan. Wij vragen u echter geen rugzakken of grote tassen mee te nemen zodat iedereen met een veilig gevoel van het concert kan genieten.

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €32 - €35

Verkooppunten
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

Tindersticks

In 2013 vierden ze hun 20ste verjaardag met het album ‘Across Six Leap Years’. Nu is Tindersticks volop aan een nieuwe plaat aan het werken die de band op 22 maart in Het Depot aan u zal voorstellen. De 3 oorspronkelijke leden Stuart A. Staples, Neil Fraser en David Boulter worden aangevuld met Dan Mckinna en Earl Harvin. Bij het album hoort ook een filmproject met een film voor elk nummer.

De sound van de band uit Nottingham is in de loop der jaren geëvolueerd. Zo werden er steeds meer verschillende instrumenten gebruikt. Aan de elektrische gitaar werd een vibrafoon, viool, trompet, trombone, klarinet, Hammond orgel,… toegevoegd. Dat gecombineerd met de rokerige bariton van Stuart Staples en hun lounge jazz en soul geluid maakt van Tindersticks de band bij uitstek voor filmmuziek en soundscapes. Zo creërden zij de soundtrack voor de permanente tentoonstelling in het Flanders Field Museum in Ieper.

Simon Lenski Support act (20:30)

Het voorprogramma wordt verzorgd door de Antwerpse cellovirtuoos Simon Lenski. Hij speelt hoofdzakelijk in de band DAAU, die hij mee heeft opgericht in 1992. Samen met zijn broer Buni Lenski wordt hij vaak gevraagd om als gast te spelen bij andere artiesten en bands. Daarnaast componeerde hij o.a. de soundtrack voor de film Linkeroever en maakte hij muziek voor verschillende toneelstukken.