28 november 2015

Locatie Het Depot vzw
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20u
Uitverkocht
Ticket info
Prijs

€21 - €24

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €19 - €21

Omdat wij het belangrijk vinden dat u met een veilig gevoel van de concerten in onze zaal kan genieten, nemen ook wij extra veiligheidsmaatregelen. U kan ons daarbij helpen door grote tassen en rugzakken thuis te laten. Waarvoor dank.

TIMING:

20u: Deuren
20.30u: Black Tolex
21.30u: Therapy?

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

Therapy?

De alternatieve metal/punkrock band Therapy? komt met hun nieuwste boreling naar Het Depot. ‘Disquiet’ is al hun veertiende album. Het is een soort van opvolger van hun befaamde album ‘Troublegum’ (1994) met hits als ‘Nowhere’, ‘Trigger Inside’ en ‘Die Laughing’. Vorig jaar vierde Therapy? de 20ste verjaardag van die plaat.

Michael McKeegan, Neil Cooper en Andy Cairns vonden het zo een heerlijk gevoel om te zien dat het publiek alle nummers kon meezingen en dat de plaat duidelijk iets had betekend in die mensen hun leven dat ze opnieuw een meer legendarisch album wilden schrijven. Startpunt van 'Disquiet' was de vraag waar de protagonist van Troublegum nu, 20 jaar later, zou staan. Antwoord op die vraag volgens Cairns: “I don’t think the album’s protagonist is a happier man, but I think he’s a more capable man in terms of dealing with the world than the guy who wrote Troublegum was. Troublegum was largely impotent rage, whereas Disquiet is more... considered anger."

Dat Therapy? live aan het werk zien nog steeds een must is, bewezen ze begin juni op Vestrock. "Ze bestaan inmiddels ruim 25 jaar, maar de band heeft in die jaren niet aan intensiteit ingeboet. Een optreden van Therapy? staat garant voor snoeiharde punkrock. Zo ook op Vestrock, waar het trio weer alles uit de kast haalde zonder pauzes en het publiek trakteerde op een heerlijke mix van oud en nieuw werk. De festival weide gaat dan ook volledig los op klassiekers als Teethgrinder, Nowhere en Screamager." (muzine.nl)

Black Tolex Support act

Black Tolex werd persoonlijk door Therapy? uitgekozen als primus van de klas in onze voorprogrammawedstrijd op vi.be. Het betekent een nieuwe halte in de veelbelovende toekomst van de Belgische band. Hun debuutalbum 'CAYO' wierp meteen hoge ogen. Samen met producer Brian Lucey (Arctic Monkeys, Black Keys, ...) creëerden ze een geweldig bluesrock album.

Hun sound valt ook live niet te versmaden. Ga er deze quote van festivalblog.be maar op na: "En voor ik een beschrijving geef van het concert moet ik zeggen dat het echt een lange tijd geleden is waarbij ik zo onder de indruk kon zijn van een Vlaamse band. Wanneer men mij achteraf vroeg wat ik over hen zou schrijven antwoordde ik verweesd: ‘Een boek."

Samengevat maakten de heren van Therapy? een uitstekende keuze bij hun selectie en komt u beter te vroeg dan te laat!