09 november 2015

Locatie Het Depot vzw
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20u
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€19 - €22

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €17 - €19

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

Kid Astray Support act

Als supportband nemen ze Kid Astray mee. Het is een Noorse zeskoppige band met een indie sound die regelmatig overhelt naar pop. Kid Astray bracht net een nieuw album uit. Over 'Home Before The Dark' werden veel lovende kritieken geschreven. "it is an enjoyable album that acts as a successful “foot in the door” to the music industry… And considering that no member of the Norwegian sextet surpasses twenty-one years of age, then there is undoubtedly potential that the home to which this door belongs to, ends up being a luxurious mansion." (sputnikmusic)

Op tijd komen om dit moois te ontdekken dus.

The Wombats

De meest aanstekelijke band uit Liverpool van de laatste jaren is terug van weggeweest. 2015 brengt voor The Wombats een nieuw album ‘Glitterbug en bijgevolg een nieuwe tour met zich mee. Het derde album van de Britse indierock band zag in april het levenslicht. ‘Your Body is a Weapon’ was de eerste single van het album. Singles als ‘Greek Tragedy’ en ‘Give Me a Try’ op volgden. Begin november stelt de band hun nieuwe plaat aan u voor. Zowel oude als nieuwe nummers zullen de revue passeren.

The Wombats is een graag geziene band op de Europese podia. De band brak in 2007 door met de plaat ‘A Guide To Love, Loss & Desperation’. Ze gooiden in die periode ook hoge ogen met de catchy hits ‘Moving To New York’ en ‘Let’s Dance to Joy Division’ die het tot ver buiten de Britse grenzen schopten. Voor de tweede plaat 'This Modern Glitch’ bracht de band veel tijd door in Los Angeles. Het drietal was ook hierna nog vaak te vinden in de Amerikaanse stad en dat drukte een grote stempel op 'Glitterbug'. De plaat vertrok vanuit het idee over een fictieve vrouw. ‘De momenten die het meeste inspiratie opleveren, zijn wanneer ik een relatie in- of uitga.’ zegt leadzanger Matthew Murphy. Dat vormde dan ook de basis voor de nieuwe plaat.

Liverpool’s indierock geweld, The Wombats, heeft dus genoeg op hun conto om doorheen heel wat landen te touren en de beste festivals als T in The Park, Glastonbury en Rock Werchter plat te spelen. Wij kijken er alvast naar uit om hen in Leuven te verwelkomen!