19 november 2015

Locatie Het Depot vzw
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20u
Uitverkocht
Ticket info
Prijs

€25 - €28

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €22 - €25

TIMING:

20u: Deuren
20.30u: Ex-RZ
21.30u: The Stranglers

...: dj Malcolm Nix

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

EX-RZ + Malcolm Nix Support act

Red Zebra is dood, maar de muziek leeft voort. Na de split bleef zanger Peter Slabbynck niet bij de pakken zitten maar richtte EX-RZ op. Samen met gitarist Frits Standaert nam hij het oudere werk van Red Zebra stevig onder handen. De beste nummers uit de eighties worden aangevuld met enkele rake covers en nieuwe nummers als ‘Bankers will never be beggars’ en ‘Drone Operator’. Voorjaar 2016 verschijnt de eerste full cd van EX-RZ, ‘Future Retard’.

Malcolm Nix zorgt met een zorgvuldige platenkeuze voor de gepaste afterparty. Verwacht u aan een selectie alternatieve songs geoogst uit een tijdspanne van verschillende decennia.

The Stranglers

Na hun twee uitverkochte en legendarische concerten die ze al bij ons speelden, kunnen The Stranglers zich opmaken voor een derde ongetwijfeld fenomenale passage in Leuven. De Britse punkgroep vierde vorig jaar hun 40-jarig bestaan en daar hoorde uiteraard een reeks concerten bij. Tijdens hun Europese tournee maken ze in november nog eens een tussenstop in Het Depot. Ze brengen een mix van hun grootste hits als ‘Skin Deep’ en ‘Strange Little Girl‘ en minder bekend materiaal mee.

De band is begonnen als The Guildford Stranglers in 1974. Ze waren oorspronkelijk een rockband maar dat veranderde al snel naar punk. Op 13 maanden tijd maakten ze maar liefst hun eerste 3 albums en scoorden ze hoog met de hitsPeaches’, ‘Something Better Change’ en ‘No More Heroes’. Ze hadden al snel een eigen geluid voor zichzelf gecreëerd. Zo staan ze garant voor een wervelend, bedwelmend brouwsel van psychedelische keyboards, grommende zang, harde bas en een bijna jazz-achtig drumgeluid. ‘No More Heroes’ werd een internationale hit en de band mocht zich bij de groten der rock plaatsen.

Het punkgeweld veroverde bijna alle Engelse en vele internationale podia maar The Roundhousein Londen is dé thuishaven voor de band. Ze speelden hier in 1977 en dat was meteen het gloriejaar uit de geschiedenis van deze enfants terribles.

The Stranglers wordt omschreven als één van de meest invloedrijke bands uit de Britse punk scene. Ze zijn nog net zo goed als op elk moment in hun carrière, of nog beter zelfs. De moeite waard om deze legendarische punkband te komen aanschouwen!