19 oktober 2015

Locatie Het Depot vzw
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20u
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€21 - €24

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €19 - €21

Verkooppunten
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

The Sonics

De eerste punk, garage en grunge band van Amerikaanse bodem, The Sonics, hebben hun succes aan hun wilde en excentrieke stijl te danken en worden veelal als invloedrijk omschreven. Zo inspireerden ze onder andere The Cramps en The Dead Boys en wereldgrootheden als Nirvana, Bruce Springsteen en The Fall noemden hen een inspirerend vijftal. 49 jaar na hun oprichting, pakken The Sonics weer uit met een nieuw studioalbumThis is The Sonics’, dat ze op 19 oktober meebrengen naar Het Depot.

Het succesverhaal begon in Larry en Andy’s woonkamer met behulp van enkele gitaren en een bas. Enkele jaren later, begin 1963, liepen de jongens de muzikanten tegen het lijf waardoor de originele Sonics geboren waren. Vandaag zijn de mannen wereldwijd bekend als eerste punk, garage of hardrock band die de podia veroverden. Hun succes vloeide voort uit hun bekende platen ‘Here Are The Sonics’ en ‘Boom’. De songs ‘Strychnine’ en ‘Psycho’ haalden vele hitlijsten.

In 1966 gingen de originele Sonics even op pensioen maar in 2007 besloten ze om terug op de podia te kruipen. De originele bandleden Gerry Roslie, Larry Parypa en Rob Lind hielden stand; Freddie Dennis en Dusty Watson voegden zich toe aan het nieuwe vijftal. Hun derde plaat ‘This is The Sonics’ en de eerste single van het album ‘Bad Betty’ volgen dit jaar de oude Sonics platen en songs op.

De moeite waard om te komen aanschouwen!

Romano Nervoso Support act

Romano Nervoso is diep verankerd in de Italiaans-Belgische cultuur van La Louvière en de omringende regio, beter bekend als « région du Centre ». De band wordt geleid door leadzanger Giacomo Panarisi, die als (bijzonder getalenteerde) drummer ook actief is in verschillende andere Belgische groepen. Een deel van het repertorium is dan ook in het Italiaans, met een kenmerkend vleugje kitsch en barok.

Wie La Louvière zegt denkt ook automatisch aan de geschiedenis van de zware industrie waaraan de stad zijn ontstaan in de 19e eeuw te danken heeft. Een ontstaansgeschiedenis met een volks en hard karakter. Een stad op maat gesneden voor de rock ‘n' roll dus.Dat komt tot uiting in de sound van Romano Nervoso: hard, gewelddadig, genadeloos.

Verwacht u aan garagerock boordevol humor met blues-rock invloeden en een Italiaans parfum. Of zoals ze het zelf omschrijven "Spaghetti Rock, baby!"