26 oktober 2017

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20:00
Mainact 20:30
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€21 - €24

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €18 - €21

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

The Selecter & The Beat

De ticketverkoop voor dit concert start op vrijdag 3 maart om 10:00.

Zowel The Selecter als The Beat wordt beschouwd als één van de belangrijkste ska-revival groepen aller tijden. De 2 Tone-legendes verenigen zich in een co-headline tour, waarbij ze op 26 oktober afzakken naar Het Depot!

The Selecter vormde een trio met Madness en Specials in de Engelse ska-revival eind jaren zeventig en begin jaren tachtig. In 2012 begon de iconische en charismatische frontvrouw Pauline Black en haar band aan een wonderbaarlijke wederopstanding in eigen land, met bijhorende reeks uitverkochte concerten. Hoewel hun grootste hits ('On My Radio', 'Missing Words' en 'Three Minute Hero') al een tijdje achter ons liggen, staat The Selecter nog steeds garant voor stevige en swingende ska en reggae.

In de tijd van grote politieke, sociale en muzikale opschudding debuteerde The Beat in 1979 met een kalmerende boodschap van liefde en eenheid verpakt in een zeer dansbare mix van Jamaicaanse ritmes, soul, pop en punk. De band scoorde met singles als 'Mirror in the Bathroom', 'Save it for Later' en 'Stand Down Margaret' hit na hit. You just can’t stop The Beat!

DJ Mr. Shoeshine Afterparty (23:10)

Rootsmuziek is tijdloos en DJ Mr. Shoeshine combineert al 25 jaar de hipste en meest swingende ska, rhythm & blues, rockabilly en boogie uit de fifties met de swingende tunes van huidige bands. Op deze ska-avond mixt hij de Jamaicaanse skinhead reggae met de hits van het 2Tone-label en andere ska-classics. For all you moonstompers!