08 november 2017

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20:00
Mainact 21:00
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€25 - €29

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €23 - €25

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Box
Bij de Box-opstelling wordt er een doek gehangen voor de rode zeteltjes en is het de bedoeling dat het publiek vooraan rechtstaat.
Meer info

The Residents (i.s.m. Sinner's Day)

Na 48 jaar en zo'n zestig albums weet tot op vandaag nog niemand wie The Residents zijn. Gehuld in een waas van mysterie zag niemand immers ooit hun gelaat. Sinds de release van hun debuut 'Meet The Residents' in 1972 positioneerde de band zich als één van de meest populaire undergroundacts ter wereld.

Typisch voor The Residents is dat ieder album anders is. Nu nog duiken titels als ‘The Third Reich ’n Roll’ en ‘Commercial Album’ steevast in lijstjes van eigenzinnige, maar tegelijkertijd onverwoestbare klassiekers op. De band wist een eigen stijl weten te creëren die vaak met de term 'anti-muziek' aangeduid wordt. Zo bevat het album ‘Commercial Album’ bijvoorbeeld veertig tracks van één minuut en vormt het een overduidelijke parodie op de commerciële popmuziek.

Deze Amerikaanse avantgardistische popband staat bekend omwille van hun opvallende shows met veel visuals. Kortom: u weet waarheen op 8 november.