04 mei 2015

Deuren 20:00

The Hickey Underworld + Masis

The Hickey Underworld 2.0 is opgestaan en komt op 4 mei met nieuw album en nieuwe gitarist naar Het Depot. Gitarist Tim Vanhamel nam de plaats van Jonas Govaerts in en doet dat met verve, dat toonde hij afgelopen zomer op Pukkelpop. "Tim Vanhamel probeerde het, kende de weg, en voor we het wisten bloeide er iets moois in de Wablief?!" (Humo)

Be prepared, want The Hickey Underworld is back!
"Psychotische porno in ‘Cold Embrace’, met Vanhamel die in elke strofe een nieuwe beroerte beleefde, een vlijmscherp ‘Blonde Fire’, en een ronduit triomfantelijk ‘Future Words’. Heel even was The Hickey Underworld de grootste groep ter wereld – dat het godverdomme tijd werd." (Humo)

De 4 leden van Massis delen een gemeenschappelijke passie voor energieke muziek en noiserock, in het bijzonder bands als Fugazi, The Wipers, Barkmarket en The Jezus Lizard. Hun ervaringen uit vorige bands als Heibel, Triptych, Cabrón, Balderdash en Dead Souls werden gecombineerd in een gloednieuw combo. Sinds 2015 heeft gitarist Steven Janssens (Mark Lanegan Band, Mauro & the Grooms, Daan) zich bij hun rangen gevoegd. Ze stellen samen hun titelloos debuut van 8 songs voor.