07 mei 2016

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20u
Mainact 21:30
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€24 - €27

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €21 - €24

Verkooppunten
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven

Happyness Support act (20:30)

Happyness is een Londens trio dat een dromerige indie sound combineert met heerlijke rockmelodieën. Inspiratie halen ze uit 90’s artiesten als Sparklehorse en Pavement, verwoven met 21ste eeuwse humor.

De bandleden kennen elkaar al van in hun tienerjaren. Voordat ze samen belandden, zaten ze eerst nog in verschillende bandjes. Uiteindelijk gingen ze samen aan de slag in een studio onder de bogen van de treinsporen in Bermondsey, Zuid Londen.

Al snel raakte Happyness in stroomversnelling en namen ze het debuutalbum ‘Weird Little Birthday’ op.

The Dandy Warhols

De Amerikaanse rockband The Dandy Warhols komt met hun nieuwe plaat onder de arm naar Leuven.

'Distortland' verschijnt op 8 april. De band werkte er gedurende 3 jaar - afgewisseld met zo nu en dan een feestje. "For three years that’s about how regimented my life has been making this thing. We get a lot of werk done at our studio but mostly oops, party." (Courtney Taylor-Taylor)

In 1995 bracht de band hun debuutalbum 'Dandys Rule OK' uit, waardoor de bal aan het rollen ging voor de band. Met de single 'Bohemian Like You' (2001) hadden ze hun grootste commerciële succes te pakken. Die hit werd in allerlei series en films gebruikt.

Dat Courtney Taylor-Taylor, Peter Holmström, Zia McCabe en Brent DeBoer er live altijd een stevig feest van maken, werd bewezen toen David Bowie hen op Glastonbury opmerkte in 2000. Hij werd instant fan en selecteerde hen voor het Meltdown festival in 2002. Ze speelden het nummer ‘White Light/White Heat’ samen en The Dandy Warhols mochten mee op Bowie’s The Reality Tour als supportband.