11 november 2016

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 16:00
Tickets ›
Ticket info
Prijs

Dagticket vrijdag 11/11: € 31 - € 34

Dagticket zaterdag 12/11: € 28 - € 31
Combiticket 11/11 + 12/11: € 55

Combitickets kunnen niet aangekocht worden aan de kassa en zijn dus enkel te koop in voorverkoop. Combitickets kan je hier aankopen.

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

BREAKING BARRIERS

Breaking Barriers is een twee dagen durend festival dat Het Depot organiseert om de eerste 40 jaar van het 5000-jarig bestaan van punk te vieren.

Meer info: www.hetdepot.be/breakingbarriers

Artiesten

THE DAMNED (23:40)

Veertig jaar geleden werd The Damned tegelijkertijd bespuwd en uitgespuwd. Sinds de oprichting in 1976 heeft de band zich vooral gefocust op het zaaien van onrust, het veroorzaken van chaos, het beschadigen van trommelvliezen, het verwaarlozen van de goede smaak en het overboord gooien van elk fatsoen. Ondanks dit alles blijft de band in de eerste plaats een groep getalenteerde muzikanten die streven naar variatie en authenticiteit.

Elk concert dit jaar staat natuurlijk in het teken van hun veertigjarige verjaardag en Het Depot mag meevieren. Het publiek mag zich aan een hele reeks hits verwachten, maar natuurlijk zal The Damned, clichés verafschuwend als altijd, ook een paar minder verwachte songs aan de playlist toevoegen.

RUTS DC (22:10)

Waar The Ruts na het onverwachte overlijden van Malcolm Owen in 1980 noodgedwongen zijn gestopt, gaat Ruts DC. Deze band creëert een mix tussen rauwe punk, met als bekendste voorbeeld 'Babylon's burning', in 1978 nog op nummer 5 in de Britse hitparade, en reggae, met als bekendste voorbeeld 'Jah war', ook al een song over het geweld en het racisme waarmee mensen op straat vaak worden geconfronteerd.

Dit is het allereerste concert van Ruts DC in België. Ze kiezen niet voor de gemakkelijkheidsoplossing enkel een paar oude hitjes te blijven herkauwen. De nieuwe LP 'Music Must Destroy' vormt een nieuw statement van een band die onrecht aanklaagt waar het zich voordoet.

GOLDBLADE (21:00)

Zelf noemen ze het 'punk rock hooligan blues', maar voor de meeste mensen is het gewoon de perfecte mix tussen punk en rock 'n' roll. In Groot-Brittannië is Goldblade al meer dan vijftien jaar een vaste waarde in het alternatieve concertcircuit, maar in België is het succes tot nu toe uitgebleven. Hopelijk kan hun aanwezigheid op dit festival hier verandering in brengen. Deze mensen hebben een diep respect voor de roots van elke alternatieve gitaar-georiënteerde band. Album na album bewijst Goldblade steeds opnieuw in staat te zijn nieuwe songs met een hoog meezinggehalte te schrijven die zoals geen enkele andere band klinken.

FUNERAL DRESS (19:45)

Het is al een tijdje geleden dat deze Belgische veteranen nieuw materiaal op de wereld hebben losgelaten, maar live biedt Funeral Dress nog steeds een geschreven en ondertekende garantie op een uurtje pure energie op het podium, waarbij kan worden geput uit de goedgevulde catalogus die de band gedurende de voorbije 31 jaar heeft opgebouwd. Funeral Dress is een van die weinige uitzonderingen die zowel in België als in het buitenland een grote aanhang hebben opgebouwd.

THE MEMBRANES (18:25)

The Membranes bestaat al sinds 1977. Steve Albini was ooit hun producer. Een van hun songs was ooit een hit in de hipste clubs van New York. Dinosaur Jr. heeft de videoclip van 'Freak scene' in hun achtertuin opgenomen. Ze hebben ooit een concert georganiseerd met als officieel voorprogramma een aantal bekende wetenschappers die een lezing over de werking van het universum gaven. Hun recentste single is een samenwerking met een 30-koppig koor uit Estland.

Hun muziek balanceert op de grenzen tussen genres, maar de punkattitude is en blijft een constante. Het in 2015 verschenen 'Dark Matter/Dark Energy' is hun eerste LP in 26 jaar, maar tegelijkertijd ook het bewijs dat deze lawaaimakers nog steeds creatief en relevant zijn.

OVERWEIGHT (17:20)

De vijfkoppige band Overweight zal het festival openen. De band is in 2001 opgericht en bracht reeds drie albums uit. Door de perfecte mix van blazers en punkrock zorgt de band op 11 november ongetwijfeld voor een vlammende start van het festival.