19 november 2017

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20:00
Mainact 20:45
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€23 - €26

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €20 - €23

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Box
Bij de Box-opstelling wordt er een doek gehangen voor de rode zeteltjes en is het de bedoeling dat het publiek vooraan rechtstaat.
Meer info

The Colorist Orchestra & Lisa Hannigan

Kobe Proesmans en Aarich Jespers houden met hun avontuurlijke kamerpopcollectief The Colorist Orchestra enkel contouren van bestaande songs over en kleuren ze dan opnieuw in. Daarbij nodigen ze telkens een internationale zanger(es) uit van wie ze het repertoire herarrangeren en opnieuw componeren.

Ook nu kunnen we uitkijken naar een fascinerende samenwerking met Lisa Hannigan. Het repertoire van de Ierse pop-folk dame heeft een sterke connectie met de Ierse muzikale traditie. Zowel live als op plaat worden haar songs begeleid in een stijl en klank die sterk aansluit bij traditionele country & gospel. Toch is er een aansluiting met pop muziek te ontwaren in producties van onderandere Joe Henry en Aaron Dessner (The National).

The Colorist Orchestra vervoert de songs van Lisa Hannigan naar een andere wereld. Verder weg uit de traditionele sfeer en dichter bij het orkestraal-klassiek. Het doel is niet te wedijveren met het origineel, evenmin om een song te deconstrueren om het ‘specialer’ te maken. De nieuwe compositie is een bewerking waar andere facetten van de song naar boven kunnen komen. Eén waar de wereld van Lisa en die van The Colorist Orchestra elkaar vinden.