27 mei 2015

Deuren 20:00

Room setup

Box
Bij de Box-opstelling wordt er een doek gehangen voor de rode zeteltjes en is het de bedoeling dat het publiek vooraan rechtstaat.
Meer info

Der Klinke Support act

New wave in België bruist nog steeds. Dat bewijzen DER KLINKE uit West-Vlaanderen. De band ontstond in 2009 en in vijf jaar tijd brachten ze drie full albums uit op het Duitse Echozone label die hen reeds heel vroeg een platencontract aanbood. Het zestal heeft dan ook een heel eigen geluid dat ergens tussen Poesie Noire, Ultravox, Fad Gadget en Joy Division terug te vinden is. Verscheidenheid en diversiteit zijn bij hen even kenmerkend waardoor ze de gedroomde opener zijn voor één van hun persoonlijke helden.The Chameleons


Een support van Der Klinke en nostalgie op 27 mei met de integrale uitvoering van 'What Does Anything Mean? Basically' en nog veel meer!

The Chameleons

The Chameleons, een invloedrijke post-punk en new wave bandvan de jaren '80, is nog steeds alive and kicking. Dat bewezen toen ze vorig jaar als Chameleons Vox een stevig concert in Het Depot gaven.


The Chameleons beleefden hun hoogjaren in de jaren '80 met albums als ‘Script Of The Bridge’ en ‘What Does Anything Mean? Basically’. Dat laatste legendarische album zullen ze op 27 mei integraal spelen. De dood van hun toenmalige tourmanager zorgde voor een eerste split. In 2000 kwamen ze terug samen, ‘Why Call It Anything’ was het resultaat. In 2003 splitste de groep en in 2009 kwamen Mark Burgess en John Lever terug samen onder de naam Chameleons Vox. Net als de naam is ook de bezetting gewijzigd. Neil Dwerryhouse en Chris Oliver maken het kwartet weer compleet.