17 april 2018

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20:00
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€28 - €31

Voordeelprijs

Cultuurkaart KULeuven: €25 - €28


Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Box
Bij de Box-opstelling wordt er een doek gehangen voor de rode zeteltjes en is het de bedoeling dat het publiek vooraan rechtstaat.
Meer info

The Blind Boys of Alabama

De Amerikaanse roots/gospelgroep The Blind Boys of Alabama ontstond in de late jaren 30 van vorige eeuw. Al meer dan 75 jaar staan ze op de planken en de huidige frontman, Jimmy Carter, was er toen al bij!

En óf ze een aardig palmares neerschreven! In de jaren 60 deden ze benefietconcerten voor Dr. Martin Luther King en in de jaren 80 wonnen ze hun eerste Obie Award. Ze leidden eigenhandig de revival van de gospel vanaf de jaren 90 en speelden voor drie verschillende presidenten in het Witte Huis. En alsof dat nog niet genoeg is, zongen ze ondertussen reeds vijf Grammy Awards bijeen.

Met hun nieuw album onder de arm zakken deze absolute veteranen van de gospelmuziek op 17 april af naar Het Depot. De nieuwe langspeler 'Almost Home' dient als kers op de taart voor hun zeven-decennia-durende carrière, die de sound van het Amerikaanse Zuiden heeft gedefinieerd en heeft voortgestuwd tot in de 21ste eeuw. Te verwachten: nieuwe songs (of course), die onder meer gepend werden door Valerie June, Phil Cook (Megafaun), John Leventhal en Marc Cohn. Kom dat zien!