17 juni 2016

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20u
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€28 - €31

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €25 - €28

Verkooppunten
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

Steve Vai

Terwijl je op veel artiesten gemakkelijk een label kan plakken, kan je Steve Vai niet in een hokje stoppen. Vai is een muzikale alchemist van de hoogste orde. Samen met zijn band, tourt Steve Vai dit jaar de wereld rond. Op 17 juni strijkt hij neer in Het Depot om ook hier zijn muzikaliteit nog eens te laten gelden.

Door de jaren heen heeft Vai respect afgedwongen bij fans uit alle genres dankzij zijn uitzonderlijke gitaarvaardigheden en muzikaliteit. Hij verkocht al 15 miljoen platen, sleepte drie Grammy Awards in de wacht en maar liefst 15 Grammy nominaties.

Steve Vai heeft al heel wat concerten op zijn naam staan. Zo heeft hij de wereld al gezien als soloartiest, maar ook samen met Frank Zappa en als lid van G3 en andere bands als Alcatrazz, The David Lee Roth Band en Whitesnake.

Als een volwaardige audioproducer heeft Steve Vai al zijn soloalbums zelf geschreven en geproduceerd. De albums zijn uitgebracht via Favored Nations, zijn eigen platenlabel dat al meer dan 70 albums van legendarische muzikanten als Tommy Emmanuel, Steve Lukathern Eric Johnson, Bill Sheehan en Larry Carlton uitgebracht heeft.

Vai bracht in 2012 zijn 16de soloalbum uit, waarmee hij op een epische drie jaar durende tour bestaande uit 253 evenementen (zoals shows, concerten met verschillende orkesten en masterclass’en), verspreid over 52 landen trok.

'Passion and Warfare', het tweede en legendarische album van Steve Vai bestaat dit jaar 25 jaar lang en dat wordt gevierd met deze tournee.