15 maart 2016

Deuren 20:00
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€14 - €17

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €12 - €14

TIMING:

20u: Deuren
20.30u: Yamantau
21.30u: Steak Number Eight

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Box
Bij de Box-opstelling wordt er een doek gehangen voor de rode zeteltjes en is het de bedoeling dat het publiek vooraan rechtstaat.
Meer info

Steak number eight

Met ‘KOSMOKOMA’ heeft Steak Number Eight dit jaar hun derde langspeler klaargestoomd. Daarvoor kregen ze de hulp van drievoudig Grammy winnaar David Bottrill, best gekend voor zijn werken met Tool, King Crimson en Muse.

Het levert een nieuwe krachtige plaat op die eens te meer het kwaliteitslabel ‘Steak Number Eight’ in haar vel laat schitteren. Een dik uur aan vastberaden nummers die thematisch te situeren zijn tussen Ying en Yang, hoop en verslagenheid. Ze zoeken het desolate landschap waar licht duisternis ontmoet en lelijkheid schoonheid treft. Samengevat betekent het een ontdekkingsreis naar het onbewuste.

Het is bovenstaande reis die de West-Vlamingen op dinsdag 15 maart meenemen naar Het Depot. Gezien de uitmuntende live-ervaring is de avond nu alvast veelbelovend!

Yamantau Support act

Het voorprogramma wordt verzorgd door Yamantau, een band die ontstond in 2012 en bestaat uit 2 broers en 2 neven. Allemaal verdienden ze hun strepen bij vorige bands en elk voegen ze hun eigen(zinnige) invloeden en stijlen bij elkaar. Diederik (baszweerder) en Ewoud (gitaartovenaar + zang) zijn broers met een voorliefde voor psychedelica en jazz. Nathan (drumwonder) en Frits (gitaarpoëet) brengen op hun eigenste manier een meer donker en excentriek kantje. Het is deze ongewone mix van invloeden die Yamantau maakt tot wat het is: een amalgaan van post-rock/psychedelica/noise/shoegaze. De eerste EP “Mountainous Landscapes” (2014) is hier het perfecte voorbeeld van.

Het nieuwe werk brengt daarbij nog meer variatie en ontwikkelt zich verder van de basis die ze samen hebben gecreëerd. Met een minimum aan songtekst en een maximum aan muzikaliteit tovert Yamantau al enkele jaren vele zalen en podia om tot een droomachtige plek, waar alles mogelijk is.