14 mei 2016

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20u
Mainact 21:30
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€24 - €27

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €21 - €24

Room setup

Box
Bij de Box-opstelling wordt er een doek gehangen voor de rode zeteltjes en is het de bedoeling dat het publiek vooraan rechtstaat.
Meer info

Stefan Dixon Support act (20:30)

Stefan Dixon is een Zuid-Afrikaanse singer-songwriter die sinds 2014 in Brussel verblijft. Hij brengt regelmatig een bezoekje aan Het Depot en doet dat nu als support van Southside Johnny & The Asbury Jukes.

Al sinds 2002 leidt Dixon het muzikantenleventje. Hij speelt shows in heel Zuid-Afrika en groeit stilaan uit tot één van de meest ‘vruchtbare’ singer-songwriters en performers van de Zuid-Afrikaanse music scene. Zo heeft hij bijna elk Zuid-Afrikaans muziekfestival op zijn naam staan en heeft hij in bijna alle venues en zweterige bars van het land gestaan.

Dixons nummers zijn sterke en emotionele kunstwerken verwoven met prachtige melodieën. De muziek kan het best omschreven worden als melodische en akoestische pop/rock met een afro/folk randje.

"South Africa's most underrated singer-songwriter" - Channel24

Southside Johnny & the Asbury Jukes

Southside Johnny and the Asbury Jukes zijn geen groentjes in het vak. Ze maken al sinds 1976 albums en zijn nauw verbonden met Bruce Springsteen & the E Street Band. Ze werkten samen aan Springsteennummers als ‘The Fever’ en ‘Fade Away’. Verschillende muzikanten zijn lid geweest van the Asbury Jukes, opgericht door Southside Johnny en Steve Van Zandt. Onder andere Jon Bon Jovi tourde in 1990 met de band en hij noemt Southside John Lyon zelfs de reden waarom hij is gaan zingen.

De band uit New Jersey trekt in het voorjaar van 2016 door Europa om hun nieuwe plaat ‘Soultime!’ voor te stellen. Meteen ook de eerste plaat die the Asbury Jukes in 5 jaar maakten. Genieten van blazers, rock, soul en blues kan op 14 mei in Het Depot.