19 januari 2017

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20:00
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€ 16 - € 19

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: € 14 - € 16

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Seated
Dit concert is volledig zittend.
Meer info

Songs For Utopia

Precies 500 jaar geleden werd in Leuven het beroemde boek 'Utopia' van Thomas More gedrukt. De 500ste verjaardag van Utopia is de aanleiding voor een groot stadsfestival in Leuven. Onder het motto 'The Future is More' verbinden 55 Leuvense culturele organisaties verleden en toekomst met elkaar.

Stadsfestival 'The Future Is More' krijgt een muzikale afsluiter van formaat, namelijk een concert in Het Depot met toonaangevende artiesten uit de Belgische muziekwereld. Wat heeft popmuziek gemeen met Thomas More en zijn 'Utopia'? Protest. Tijdens dit concert vormen protestsongs dan ook de rode draad. Gezien protestsongs van alle tijden zijn, passeren verschillende genres de revue. Je hoort songs van vroeger en nu, maar altijd met een maatschappelijke relevantie. De artiesten steken ze in een verrassende hedendaags jasje.

Onder leiding van Ronny Mosuse brengen Stef Kamil Carlens (Zita Swoon), Tine Reymer, Klaas Delrue (Yevgueni), Esther & Fatou en Sennek hulde aan de protestsong in al zijn vormen en zingen op 19 januari voor een betere wereld. En ja: meezingen mag. Daar zal niemand tegen protesteren.

Dit concert bestaat uit twee delen. De aanvang van het concert is om 20:45.

DJ Mighty Mike Afterparty

Uw dansbenen willen na Songs For Utopia nog wat na-protesteren op de dansvloer? DJ Mighty Mike draait na het concert in de foyer zijn favoriete (dansbare) protest songs in de foyer. Uw dansbenen zullen het geweten hebben.