21 oktober 2015

Locatie Het Depot vzw
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20u
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€13 - €16

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €11 - €13

TIMING:

20u: Deuren
20.30u: Team Marmalade
21.30u Safi & Spreej
...: Afterparty met Masai

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

Safi & Spreej

Toen Safi & Spreej drie jaar geleden ‘Ter Plaatse, Rust’ releaseten en met de hit ‘Herinner mij’ bewezen dat Vlaamse hiphop niet langer het kleine, verwaarloosde broertje was van de Nederlandse, kon je nog spreken van een lucky, maar trefzeker shot. Met 15.000 YouTube-hits per dag was er duidelijk iets gaande.

Met het vervolg, ‘Fase 2’, bleken ze niet van plan om zomaar stilletjes te verdwijnen. Safi & Spreej were here to stay. 2013 werd hun jaar: het releaseconcert in de AB was een bom, het concert op Pukkelpop een zegetocht.

Met hun derde album 'Trots' eisen beide heren voorgoed een plaats op in de annalen van de Nederlandstalige hiphop. Mocht hun carrière een raket zijn, dan is dit de derde trap, die hen mooi op kruissnelheid brengt. Op naar de sterren, hoog aan het firmament, waar ze net als hun collega’s bij Top Notch de luisteraar kunnen bestuiven met fijn en waardevol sterrenstof.

De coming of age plaat van twee Vlaamse hiphoppers die koppig rechtdoor gaan en daarbij en parcours de weg vrijmaken voor een hele horde jonge woordkunstenaars die staan te springen om ook hun plaats op te eisen.

Team Marmalade Support act

Marmalade Productions is een Belgisch hiphoplabel dat rappers met spitsvondige teksten en originele klanken in de kijker zet. Op het podium zien we het collectief als Team Marmalade door het leven gaan. De line-up? Die is redelijk indrukwekkend: JEF, Roncha, Fatty K, BAZ, Wits en de Genkse Don Luca geven dit collectief zes gezichten. Elke rapper heeft inmiddels enkele mijlpalen bereikt. Don Luca, bijvoorbeeld, stond in de jaren 90 aan de wieg van de Genkse hiphop en was hij in 2012 te zien in het muziekprogramma 'In de mix' op één.