31 oktober 2014

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20:00

Robert Cray

Noem Robert Cray niet zomaar een gitarist. Met zijn 5 Grammy Awards , 15 nominaties, verkoop van miljoenen platen en duizenden uitverkochte concerten mag u hem gerust een van de grootste gitaristen van zijn generatie noemen. Volgens Rolling Stone Magazine heeft hij zelfs de blues heruitgevonden met zijn uitzonderlijk gitaarspel, zodat er een nieuwe generatie rockfans ook van blues zijn gaan houden. Geen wonder dat hij sinds 2011 deel uitmaakt van de Blues Hall Of Fame .

Robert Cray deelde al met grootheden als Eric Clapton , Stevie Ray Vaughan en John Lee Hooker een podium en bracht solo en met band al ontzettend veel albums uit. Dit jaar verscheen ‘ In My Soul ’. Het is een soulplaat geworden waarop Otis Redding en Bobby Bland geëerd worden. The Guardian geeft het vier sterren en houdt de verklaring simpel: ‘ A master at work ’.

Kris Dane

Nauwelijks te geloven dat de jongste plaat van Kris Dane van Belgische makelij is. De sound van deze Brusselaar en wereldburger klinkt als een trip naar het westen van de States begin jaren zeventig, maar dan opgepoetst in een moderne studio. Met zijn Amerikaans georiënteerde muziek reikt zijn blik ver voorbij de landsgrenzen. Voor de zanger en uitvoerder die op zijn gevoel werkt, telt vooral dat hij een universeel verhaal wil vertellen.


"Rose of Jericho is een warme plaat. Neem ze mee naar een mistig laaggebergte en je zult geen kou lijden. Het equivalent van een blok hout op het haardvuur, jawel. Maar vergis je niet: de songs zijn geen massieve stronken."