05 mei 2015

Deuren 20:00

Robben Ford

Robben Ford heeft al vele watertjes doorzwommen tijdens zijn lange carrière. Enkele hoogtepunten: hij is een van de 100 grootste gitaristen van de 20ste eeuw, volgens Musician magazine en werd vijf keer genomineerd voor een Grammy. Hij deelde al een podium met ondermeer Miles Davis, Joni Mitchell en speelde in het voorprogramma van onder andere blueslegendeJimmy Witherspoon.


Vorig jaar bracht hij een nieuw album uit. 'A Day In Nashville' werd ook effectief op 1 dag in Nashville opgenomen.
"It was mostly recorded in one day in Nashville. This album is a prime example of the human element of music—real people, in a room, playing together." (premierguitar)
Op deze plaat tonen Robben Ford en zijn band hun virtuositeit.
“This is not just another blues record by any means. Ford’s artistryshines through out, the sound is excellent, the songs are strong, and the band rises to meet every musical challenge he gives them.” (The Nashville Musician)

Denk aan de (opr)echtheid van de teksten van Ryan Adams, aan de kracht en de emotie van de stem van Jeff Buckley, aan de harmonieën van Crosby Stills Nash and Young... Maak een combinatie van dit alles en je komt uit bij singer-songwriter Pete. Voor zover hij zich kan herinneren heeft Pete altijd songs geschreven, voor z’n band en ook voor anderen. Maar van sommige nummers die hij schreef, wist hij gewoon dat hij ze zelf moest brengen. Hij besloot zijn eigen ding te doen en bewees meteen met zijn debuut CD “I am Wilson” dat hij behoort tot de top in zijn genre.