11 november 2017

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 17:00
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€16 - €19

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €14 - €16

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

Afterparty met Malcolm Nix

DJ Malcolm Nix verzorgt de afterparty van het festival. DJ Malcom Nix zal de beste undergroundplaatjes, culthits en vergeten parels uit de voorbije decennia selecteren. Deze afterparty is gratis en dus ook toegankelijk voor personen die de concerten van Breaking Barriers niet kunnen bijwonen.

Donder, Hel & Hagel

Een Leuvens festival is niet compleet zonder een Leuvense band. Hoewel de band Donder, Hel & Hagel zeer nieuw is, zijn de leden van dit trio dit allerminst. Gedurende meer dan twintig jaar hebben ze ervaring opgedaan in allerlei Leuvense bands als The Usual Suspects, Ulrike’s Dream en Cop on Fire.

Voor hun nieuwste project hebben ze de distortionpedalen, snelle drums en schreeuwerige vocals ingeruild voor elektronische beats, Nederlandstalige teksten en sombere gitaarakkoorden die meer aansluiten bij de andere bands op deze affiche.

Struggler

Struggler geniet sinds 1979 van een welverdiende cultstatus. Hun output op vinyl is al die jaren beperkt gebleven tot een paar singles en een enkel album, maar dit jaar is eindelijk nog eens een nieuwe LP verschenen, getiteld 'The Gap'. Op Breaking Barriers komt de band deze nieuwste release voorstellen, maar uiteraard zullen de oude klassiekers niet op de setlist ontbreken.

Kiss The Anus Of A Black Cat

Kiss The Anus Of A Black Cat (KTAOABC) bestaat ongeveer tien jaar, maar stond vooralsnog niet vaak op een Leuvens podium. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, dachten wij zo!

Wat KTAOABC brengt, is geen kopie, maar een update van de donkere sfeer van de 80’s. Alle ingrediënten zijn aanwezig: van opruiende teksten tot scherpe synthklanken en sombere drumpatronen. Voor veel oudere muziekliefhebbers zal dit concert een revelatie zijn, maar eigenlijk is het gewoon een bevestiging dat de jongere generatie niet voor de legendes uit het verleden moet onderdoen.

Red Zebra

TIMING
17:30 - Donder, Hel & Hagel
18:30 - Struggler
19:45 - Kiss the Anus of a Black Cat
21:05 - The Bollock Brothers
22:35 - Red Zebra
23:45 - Afterparty Malcolm Nix

Na een pauze van zes jaar is Red Zebra helemaal terug van weggeweest. Live brengen ze klassieker na klassieker, bewijzend dat deze band veel meer dan 'I Can't Live In A Living Room' in zijn mars heeft. Hun teksten zijn maatschappijkritisch, maar dan wel gemarineerd in zwarte humor. Hun muziek klinkt als punk, maar dan gespeeld met een overdosis talent en een aangeboren gevoel voor onweerstaanbare melodieën.

Red Zebra is zonder meer één van de beste alternatieve bands die dit land ooit gekend heeft. We zijn dan ook bijzonder blij dit vijftal eindelijk weer op het podium te mogen verwelkomen voor het volgende hoofdstuk in hun levensverhaal.

The Bollock Brothers

The Bollock Brothers is al actief sinds 1980 en heeft in de loop der jaren een hele reeks klassiekers bij elkaar geschreven. Een greep uit de collectie: debuutsingle ‘The Bunker’ tot het de dansvloer steeds weer vullende ‘Horror Movies’. De band is het geesteskind van Jock McDonald. Als enige constante in de geschiedenis van de band slaagt hij er keer op keer in zich met de juiste muzikanten te omringen om zijn eigen interpretatie van de punkspirit tot leven te wekken.

Deze editie van Breaking Barriers is aangekondigd als een dag vol Belgische artiesten en daar wordt The Bollock Brothers dan ook toe gerekend. Het aantal Belgen in de band bedraagt ondertussen immers veertig procent en het is niet onmogelijk dat dit percentage nog zal stijgen.