11 november 2015

Locatie Het Depot vzw
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20u
Mainact 01:00
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€36 - €39

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €32 - €36

Verkooppunten
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

DJ Dysfunkshunal Support act (20u)

DJ Dysfunkshunal is dé referentie voor all things hiphop. Als lid van het legendarische Killa Tactics en hiphop collectief Riot Squad veroverde hij eerst Leuven en omstreken, jaren later heeft hij in bijna elke Belgische zaal en op talrijke festivals menig booty laten shaken op zijn blend van hip-hop, R&B, Trap, Dubstep, Electro, Dancehall, Reggae, Soul & Funk.

Dysfunkshunal zorgt voor een gratis afterparty van formaat.

Public Enemy

Public Enemy is de meest invloedrijke en controversiële hiphop band van de late jaren ’80. De beats van Run-D.M.C en teksten van Boogie Down Productions lagen aan de basis van de muzikaal en politiek revolutionaire hardcore rap van Public Enemy. MC Chuck D bracht met zijn raps over sociale problemen hiphop naar een nieuw zelfbewustzijn en drukte er zo zijn stempel op voor de volgende tien jaar. Hiphop als middel om politieke en sociale wantoestanden aan de kaak te stellen.

De vier eerste albums, waaronder 'It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back', waren de best onthaalde rap-albums ooit. Hiphop had plots een stem gekregen als kracht in sociale verandering. Ondertussen kreeg Public Enemy een plek in de Rock and Roll Hall of Fame en brachten ze onlangs hun dertiende album uit 'Man Plans God Laughs', waarop blijkt dat hun lyrics niets aan kracht hebben moeten inboeten.

Ze speelden eerder deze zomer in het Rivierenhof waar ze bewezen dat ze het nog steeds kunnen.

"Het gros van de nummers heeft - noteer: een kwart-motherfucking-eeuw later - nog niks aan relevantie ingeboet: 't blijven geknipte strijdliederen, helemaal in tune met de tijdgeest." (Humo) "Public Enemy: altijd op zijn minst een uitstekend medicijn tegen van alles." (De Morgen)

Afspraak woensdag 11 november. 'Bring the noise!'