13 mei 2017

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20:00
Mainact 21:00
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€ 16 - € 19

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: € 14 - € 16

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

Pieter Embrechts

Pieter Embrechts heeft de afgelopen jaren een gevarieerd cv bij elkaar geschreven, gespeeld en gezongen: Cubaanse mambo (*), big band swing (**), Nederlandstalige luistermuziek (***); gelauwerd muziektheater ( **** ) tot modern klassiek (*****) aan toe.

Zijn nieuwe plaatOnderwoud haalt een minder bekend stuk Pieter Embrechts voor het voetlicht. We hadden al de begenadigde verteller en performer die de theaterzalen op zijn hand krijgt. Met nummers als ‘Zomernachten’, ‘Bangerik’ en ‘Narcissus’ solliciteert hij – samen met zijn zevenkoppige band – nadrukkelijk en overtuigend naar rockclubs en openluchtfestivals.

‘Onderwoud’ is evenveel overtreffende trap als rustpunt. Het is een dubbel-cd die is opgedeeld volgens een Embrechtsiaanse logica. Enerzijds popsongs die vertrekken vanuit zijn gitaar, aangevuld met elektronica. Anderzijds langere, verhalende songs waar geen synthesizer mee gemoeid is. ‘Onderwoud’ klinkt als een rijpe, heerlijk onaardse plaat met de energie van een straf debuut. De songs zijn écht. De verhalen intrigeren.