22 oktober 2014

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20:00
Mainact 21:30
Uitverkocht

Cathedral 77 Support act (20:30)

J. Lärka, werd geboren in Zweden, woont nu in Brussel en maakt melancho-elektronica pop. Hij haalde zijn inspiratie bij zijn grootvader en belangrijk Zweeds fotograaf, Karl Lärka. Niets meer, maar ook niet minder. behalve nog dit: " Illusions & Love. More, always more. Until you're devoured ."

Oscar & The Wolf

Vorig jaar een volle AB Club, dit voorjaar een volle ABBox, in de zomer een plaats in de line-up van zowel Rock Werchter als Pukkelpop en nu is ook het concert van 24 oktober in de grote AB Zaal volledig uitverkocht! Oscar & The Wolf is zonder twijfel dé Belgische sensatie van het moment. Wij zijn bijgevolg trots dat ze ook bij ons komen spelen op 22 oktober .

Sinds 2010 is Oscar & The Wolf bijeen rond het ongrijpbare stemgeluid, ‘the otherworldly voice’ vanMax Colombie, en gaandeweg geëvolueerd van etherische folk naar een epischer sound. Na de release van enkele EP’s, die hen vooral dankzij het dromierig 'Orange Sky' al enige bekendheid opleveren, is Oscar And The Wolf klaar voor een eerste langspeler. 'Entity' verschijnt in april 2014 en puilt uit van de hypnotiserende downtempo beats, knisperende electronica en slepende, sensuele melodieën. Verleidelijk als Sade, bevreemdend als David Lynch en betoverend als Eric Satie. Eerste singles 'Princes' en 'Undress' zijn ondertussen op bergen superlatieven onthaald en geven een goed beeld van de emotionele en donkere reis waarop de band hun publiek met 'Entity' wil meenemen.