09 maart 2018

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20:00
Mainact 21:30
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€14 - €17

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €12 - €14

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Foyer
Dit concert is niet in de grote zaal, maar in onze foyer
Meer info

Nordmann

De heren van het Gentse Nordmann nestelden zich sinds hun oprichting in 2012 in een eigen plaats in het veranderende muzieklandschap. De vernieuwende geluiden en spannende combinaties van het viertal wisten meteen een nieuw, jong publiek te prikkelen. Hun titelloze EP (2014) werd dan ook met enthousiasme onthaald.

Hun herkenbare en elastische klanken,zoals in een nummer als 'The King', kronkelen zich voorbij verscheidene genre-grenzen, maar zijn het best te omschrijven als progressief minimalisme. Kortom: een sound vol verbeelding en suggestiviteit, spanning en ontlading doet denken aan John Zorn, Thee Oh Sees, Zappa, Morphine, of King Gizzard & the Lizard Wizard.

Op 9 maart zal het Nordmann-kwartet ons weten te overdonderen met zowel oudere hits als nummers van het nieuwe album 'The Boiling Ground'. Allez hop, dat belooft wederom een betoverende avond te worden bij ons.

Fornet Support act (20:30)

Provinciale post-punk met een tegendraadse twist. Fornet flirt met krautinvloeden, etaleert gloeiende grooves en deinst niet terug voor messcherpe gitaren. Nu eens surfend op onverstoorbare rechttoe-rechtaanritmes, dan weer dobberend via ongeregelde omwegen.