23 juni 2016

Locatie Het Depot vzw
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20:00
Mainact 21:30
Uitverkocht
Ticket info
Prijs

€15 - €18

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €13 - €15

Dit concert werd verplaatst van 27.02 naar 23.06

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Box
Bij de Box-opstelling wordt er een doek gehangen voor de rode zeteltjes en is het de bedoeling dat het publiek vooraan rechtstaat.
Meer info

Nathaniel Rateliff & The Night Sweats

Nathaniel Rateliff is een folkpop held in wording. Dat beweren we hier bij Het Depot niet alleen maar omdat we per se onze kaartjes voor dit concert kwijt willen, het was vooral ook letterlijk wat het grote Amerikaanse muziekblad Billboard over deze moderne troubadour de wereld in stuurde.

De singer songwriter hield het tot enkele jaren geleden nog bij folk, geruite hemden en een stevige baard, maar is - zoals dat soms gaat met folk pop helden - na een tijdje beginnen flirten met andere genres, in dit geval r&b en soul. Origineel én een goede keuze, zo blijkt uit de Amerikaanse pers die zijn nieuwste project lichtjes de hemel in prees.

Nathaniel kon zijn plaat laten producen door vakman Richard Swift, die dat ook al deed voor The Shins en The Black Keys en hij ging mee op tournee met toppers als Bon Iver, Mumford & Sons, Ben Howard en Iron & Wine. Folk pop held in wording?

Maar hoe klinkt zijn nieuwe band dan juist? “The Night Sweats is a brass infused, upbeat soul band”, aldus Nathaniel Rateliff himself.

Afgelopen zomer nog bij Jools Holland én Jimmy Fallon op bezoek, 23 juni bij ons.

Douglas Firs Support act (20.30)

Support komt van niemand minder dan het Belgische Douglas Firs.

Het was een lange reis langs de westkust van de VS en doorheen Canada die Gertjan Van Hellemont de inspiratie gaf voor de tweede Douglas Firs-plaat, 'The Long Answer Is No'. Hij trok iets later opnieuw naar de VS, meer bepaald naar de Wilco Loft in Chicago, om ze daar te laten mixen door Tom Schick. Een goede beslissing volgens de recensies: "een cd van een muzikant die weet wat hij wil en dat verdomme zal gaan halen ook" (Humo), 'I like this... Instantly.' (Noel Gallagher)

Hellemont gooide hoge ogen met de singles ‘Caroline’ en ‘Don’t Buy The Housedie op de nieuwe plaat te horen zijn. Ze waren dan ook niet weg te slaan van vele radiozenders.