24 mei 2014

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20:00
Mainact 20:15
Ticket info
Prijs

€29 - €32

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €26 - €29/05

Verkooppunten
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven

Michael Franti

Muzikant. Songwriter. Schrijver. Filmmaker. Filantroop. Amerikaanse vredesengel. Michael Franti is het allemaal. Binnenkort stelt hij zijn nieuwe album All People voor, volgens de man zelf zijn persoonlijkste plaat ooit .

Franti rees naar de top met Spearhead , zijn vaste band. Hij is niet alleen bekend voor nummers als Say Hey (I Love You) en The Sound Of Sunshine maar ook voor zijn engagement voor vrede in het Midden-Oosten. Sinds 2000 loopt hij ook bijna heel de tijd op blote voeten rond, dit uit protest tegen de scheiding tussen arm en rijk.

In 2006 nam hij een funky versie van ‘What’s This?’ (The Nightmare Before Christmas) op met Flip Kowlier en Gabriel Rios. De opbrengst van het nummer ging naar het Rode Kruis, dat toen samen met Studio Brussel voor Music For Life een campagne tegen landmijnen deed.

Nick Saxon Support act (20:20)

Nick is een veelzijdig man, en dankzij het programma ‘World Traveler’ voor National Geographic en met zijn groepen ‘Nick Saxon &The Elusive Few’ en ‘Benjalu’, een bekendheid in Australië. Alle continenten schuimde hij af, en een dergelijk reisrelaas kreeg navolging in dit reisprogramma.

Begeleid met zijn rustgevende pop-rock muziek, bleek het de perfecte mix te zijn. Zijn achtergrond als surfer kan je daarbij zeker niet wegdenken, en doet hierdoor denken aan artiesten zoals Jack Johnson.