16 april 2016

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20u
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€15 - €18

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €13 - €15

Chris Ayer Support act

Chris Ayer is een in Los Angeles gegrondveste artiest die bekend staat om zijn pure performances en poëtische songteksten. Deze combinatie maakt zijn muziek zowel actueel als tijdloos. Trouw blijvend aan de singer-songwritertraditie verwerkt Chris in zijn muziek naadloos verschillende genres, waaronder pop, folk, soul en Americana-elementen. Geboren in California en opgegroeid in Virginia, heeft Chris een reputatie opgebouwd van grootse en emotionele soloshows. Hij heeft ondertussen meer dan 1000 shows doorheen Amerika en Europa op zijn palmares staan. Daarnaast heeft hij ook al vele inspirerende samenwerkingen met muzikale opkomende talenten in de New Yorkse muziekwereld op zijn conto (denken we aan zijn goede vriend Matt Simons (‘Catch & Release’)). Zijn nieuwste single ‘On The Blvd’ is nu uit en Chris zal hiermee Matt Simons dan ook vergezellen op zijn Europese tournee, die halt houdt in Het Depot.

Matt Simons

De Amerikaanse singer-songwriter Matt Simons werd plots een sensatie in Nederland nadat zijn song ‘With You’ in de soap ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ te horen was. Het werd een van de best verkochte singles in Nederland in 2013 en daarnaast was hij gastjurylid in de Nederlandse X-factor en The Voice of Holland.

In de herfst van 2014 bracht hij het album ‘Catch and Release' uit waarmee hij naast het Europese publiek ook het Amerikaanse publiek probeert te overtuigen van zijn talent met mooie melancholische nummers die aan The Beatles doen denken.

“My favorite kind of songs to listen to are the ones that, the lyrics might sound depressing, but at the end of the day, there’s some truth in it, and that makes you feel good.”