16 oktober 2014

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20:00
Ticket info
Prijs

€15 - €18

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €13 - €15

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

Sweet little Mojo Support act

Sweet Little Mojo opent de avond. Het is een project van Gaëtan Vandewoude van Isbells. De debuutplaat kwam eerder dit jaar uit. \swēt \ \ˈli-təl\ \ˈmō-jō\ herbergt negen songs, waarvan het grootste deel al twaalf jaar in een stoffige bureaulade zit. En het is, anders dan de folk van Isbells, eerder melodische indie uit de gewichtsklasse van The Notwist en The Flaming Lips. Half euforisch (‘The Sun’), half sfeervol (‘The Moon’) – door de dreigende donderwolken glippen felle zonnestralen, maar het hart van Vandewoude blijft vol van melancholie. Dat belooft!

Marble Sounds

Marble Sounds slaat, twee jaar na hitsingle ‘Leave A Light On’, een nieuwe straat in met ‘Tautou’ dat verschijnt op 15 januari 2016. Een piano bepaalt er het verkeer en strijkers huilen er melancholisch. ‘Tautou’ is na ‘Nice Is Good’ (2010) en ‘Dear Me, Look Up’ (2013) het derde album van de band rond zanger Pieter Van Dessel.

Een stijlbreuk is het niet, maar ‘Tautou’ klinkt wel ánders dan het voorgaande werk van Marble Sounds: groots in zijn eenvoud – soms bombastisch, soms intens – met tien songs die in het gebied tussen post-rock en keurig georkestreerde pop wonen. Death Cab For Cutie, Elbow en Frightened Rabbit zouden buurtbewoners kunnen zijn. De eerste single 'The Ins And Outs' vat ‘Tautou’ samen in één nummer: warm en koud tegelijk, met een piano die overgaat in een zee van strijkers en nerveuze riffs.

Van een duet met Adamo, over een televisieoptreden op het Sportgala naar een YouTube-succes (‘Good Occasions’) met meer dan zes miljoen hits: Marble Sounds is klaar om een nieuw hoofdstuk te schrijven.