18 februari 2016

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20u
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€14 - €17

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €12 - €14

TIMING:
20.30u: Bird on The Wire
21.30u: Marble Sounds

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

Marble Sounds

Marble Sounds slaat, twee jaar na hitsingle ‘Leave A Light On’, een nieuwe straat in met ‘Tautou’ dat verschijnt op 15 januari 2016. Een piano bepaalt er het verkeer en strijkers huilen er melancholisch. ‘Tautou’ is na ‘Nice Is Good’ (2010) en ‘Dear Me, Look Up’ (2013) het derde album van de band rond zanger Pieter Van Dessel.

Een stijlbreuk is het niet, maar ‘Tautou’ klinkt wel ánders dan het voorgaande werk van Marble Sounds: groots in zijn eenvoud – soms bombastisch, soms intens – met tien songs die in het gebied tussen post-rock en keurig georkestreerde pop wonen. Death Cab For Cutie, Elbow en Frightened Rabbit zouden buurtbewoners kunnen zijn. De eerste single 'The Ins And Outs' vat ‘Tautou’ samen in één nummer: warm en koud tegelijk, met een piano die overgaat in een zee van strijkers en nerveuze riffs.

Van een duet met Adamo, over een televisieoptreden op het Sportgala naar een YouTube-succes (‘Good Occasions’) met meer dan zes miljoen hits: Marble Sounds is klaar om een nieuw hoofdstuk te schrijven.

Bird on the Wire Support act

De Nederlandse band Bird on the Wire maakt droompop met een donker kantje of zoals ze zelf zeggen dreamkraut from the moon. Verwacht u aan psychedelische verhalen en dromerige klanken.

Ze verzorgden al voorprogramma's voor o.a. St. Vincent, Thus:Owls en Braids.
Hun debuutplaat 'Rabbit Ears' (2014) mixten ze in New York.
Hun tweede album 'Elephanta' kwam op 22 januari uit.