13 september 2014

Locatie Foyer
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20:00
Ticket info
Prijs

€8 - €10

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Foyer
Dit concert is niet in de grote zaal, maar in onze foyer
Meer info

TV Smith + Bruce + Afterparty

Malcolm Nix, de Leuvense DJ gespecialiseerd in undergroundgeluiden vanaf de late jaren 1970, draait 30 jaar en dat moet gevierd worden.

In de eerste plaats rekent hij daarvoor op de oude bekenden van Bruce, die gedurende pakweg 40 minuten vooral songs uit hun eerste CD 'The Vaticano Trail' en enkele welgemikte covers zullen spelen. Wie ze niet kent, mag zich mentaal voorbereiden op een band die net iets poppier is dan Cosmic Psychos, net iets eigentijdser dan The Saints en net iets punkier dan The Wipers klinkt.

In de tweede plaats rekent hij daarvoor ook op de nog oudere en gelukkig voor hem ook nog bekendere TV Smith. Vroeger was hij de zanger van The Adverts, een legendarische band uit de eerste punkgeneratie, maar hij bleef niet in het verleden hangen. Kort na de split van zijn band in 1979 is hij begonnen aan een solocarrière die ondertussen ook al twaalf LP's heeft opgeleverd. TV Smith is een onderschat songschrijver en een meeslepend performer die eigenlijk beter verdient dan de cultstatus in een klein milieu waarmee hij het nu moet stellen. Wie zijn solowerk niet kent, mag zich verwachten aan een kruising tussen een lichtjes bezopen versie van Billy Bragg en een stand-up comedian met maatschappelijke problemen.