23 oktober 2014

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20:00
Mainact 21:30
Uitverkocht

Warhola Support act (20:30)

Alles wat multi-instrumentalist Oliver Symons aanraakt, lijkt in goud te veranderen. En dat geldt niet alleen als lid van Bazart, maar zeker ook als frontman van Warhola. Naar eigen zeggen maakt Warhola melancholische pop op een elektronische manier. Voeg daar de fantastische, kopstemhoge zang van Symons aan toe en het plaatje is helemaal compleet.

Warhola ontstond in 2014 en won dat jaar Humo's Rock Rally. De band besloot om niet voor het snelle succes te gaan, maar om hun sound te perfectioneren. En dat is gelukt. Met twee drums, drie synthesizers en Symons' etherische falsetto weet Warhola een absoluut unieke sound te creëren die zowel mysterieus als sensueel, avontuurlijk en aanlokkelijk klinkt.

Magnus

In 2004 verscheen het debuut van Magnus en het veroverde meteen heel Europa. Het dance project van Tom Barman (dEUS) en CJ Bolland (Camargue, Sugar is Sweeter, The Prophet…) mikte zowel op de hersenen als op de onderbuik. Geheel in de trant van bands als Underworld kregen ze tijdens hun DJ sets op verschillende Europese festivals met hun aanstekelijke muziek ook de traditionele rockfan aan het dansen.

Er werden 3 singles uit “The body gave you everything” getild: ‘French Movies’, ‘Jump Needle’ en‘Summer’s Here’ Songs die ondertussen zijn uitgegroeid tot heuse classics. ‘Summer’s Here’ was trouwens afkomstig uit de eerste langspeelfilm van Barman “Anyway the wind blows” die indirect de aanleiding vormde tot de oprichting van Magnus.

De afgelopen jaren leek Magnus van de aardbodem verdwenen maar niets is minder waar. Begin vorig jaar kwam dit project in een stroomversnelling en het resultaat is een intelligente dansplaatgeworden, waarin uiteenlopende invloeden van zowel Prince als JJ Cale versmelten met vroege 80’ies new wave tot de erg actuele sound die zo typerend is voor het werk van Magnus.

Het nieuwe album met de titel “Where Neon Goes To Die” wordt in september verwacht. Op die nieuwe plaat is, naast allerlei guest vocals van o.a. Tom Smith (Editors), David Eugene Edwards (16 Horsepower, Woven hand), Selah Sue en Blaya (Buraka Som Sistema), ook Tim Van Hamel te horen naast Joris Caluwaerts en Christophe Claeys.