12 december 2014

Deuren 20u

Uhuru Sound Support act

Vier Leuvenaars die voornamelijk roots, reggae en dub draaien.

High 'r Ites Afterparty

Warm-up & afterparty worden verzorgd door High 'r Ites, een groep van gelijkgestemde zielen uit Leuven, gespecialiseerd in roots, dub en reggae.

Lee Perry

Reggae-muzikant, zanger en producer LEE PERRY voorziet u die avond van dansbare ritmes. Eind jaren vijftig begon zijn loopbaan en het duurde niet lang vooraleer hij in contact kwam met verschillende artiesten, waaronder Bob Marley and The Wailers, Max Romeo en Junior Murvin. In de jaren 70 bouwde hij in zijn tuin in Kingston zijn eigen studio, The Black Ark. Daar nam hij in 1976 zijn album 'Heart of the Congos' op, dat als een van de beste reggaeplaten allertijden beschouwd wordt. Perry verdiende zijn strepen door zijn vernieuwende studiotechnieken en zijn pionierwerk in de ontwikkeling van dubmuziek.

Dennis Bovell

DENNIS BOVELL is als reggaegitarist, bassist en producer een veelzijdige vogel. Lange tijd was hij lid van de Britse reggaeband Matumbi vooraleer hij zijn eigen dub-reggae albums begon te produceren onder het pseudoniem Blackbeard. Naast veelzijdig is Bovell ook een belangrijke vogel in de muziekgeschiedenis. Zo speelde hij een sleutelrol in de vroege dagen van het lovers rock genre en zette hij mee reggae op poten in het Verenigd Koninkrijk. Dit gebeurde nadat hij in 1977 door John Hassell, de oprichter van het legendarische John Hassell Recording label, ontdekt werd. Verder ondernam hij ook pogingen om reggae en discoritmes met elkaar te versmelten. Hij schreef en producete voor zangers, films en televisieseries en werkte samen met artiesten als Madness, Sharon Shannon, Alpha Blondy, Bananarama en vele anderen.

Adrian Sherwood

ADRIAN SHERWOOD maakte vanaf de jaren 80 naam als producer. Hij hield zich vooral bezig met dubmuziek, maar remixte ook nummers van onder andere Depeche Mode, Einstürzende Neubauten en Sinéad O’Connor. Bovendien richtte hij ook enkele platenlabels op, waarvan On-U Sound Records het meest bekend is. Nog altijd heeft het een grote invloed voor zowel jonge dubstepproducers als voor bands zoals Portishead. Onder het label huist dan ook veel meer dan dub alleen: artiesten met een punk, funk, reggae en industriële achtergrond.

Mad Professor

De Guineese dub producer MAD PROFESSOR, leerling van Lee Perry, staat bekend voor zijn originele producties en remixes. Als dubpionier in het digitale tijdperk stond hij verschillende artiesten bij uit zowel de reggae- en dubwereld zoals Lee "Scratch" Perry of Pato Banton, als erbuiten, waaronder Massive Attack en Sade. In de jaren 90 remixte hij ook nummers van onder andere Beastie Boys, Jamiroquai en Depeche Mode. In 1995 maakte hij zelfs zijn eigen elektronische dubversie van Massive Attacks tweede album 'Protection'. Een grote naam dus in onze zaal!