08 maart 2016

Locatie concertzaal Het Depot
Martelarenplein 12, 3000 Leuven
Deuren 20u
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€16 - €19

Voordeelprijs

Cultuurkaart KU Leuven: €14 - €16

TIMING:

20u: Deuren
20.30u: Brent Beukelaer
21.30u: Maaike Ouboter

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

Brent Beukelaer Support act

Brent Beukelaer is een nieuwe kleinkunstenaar die met een sterk collectief rondtrekt in het gezellige Vlaanderen. Hij volgt niet enkel de sporen van de kleinkunst maar wijkt ook uit via kleine zandweggetjes en bospaden naar folkrock en 21ste eeuwse troubadoursmuziek met rootsie invloeden. Zijn collectief bestaat uit 7 muzikanten, samengeroepen van over heel Vlaanderen en verenigd in Gent.

Brent Beukelaer heeft het altijd jammer gevonden om grootheden als Wim de Craene niet als overbuur te hebben, maar probeert nu zelf zijn kruimels achter te laten in de voetsporen van de groten. Met o.a. een optreden op Dranouter en de eerste plaats op de Student Rock Rally in Gent is hij alvast op de goede weg.

Maaike Ouboter

Maaike Ouboter praat niet, ze proeft. Ze proeft zinnen. Ze begint, hakkelt soms, hapert. Herbegint dan. Het is alsof ze haar spraakwater eerst voldoende moet kruiden voor ze zich zeker voelt om een zin de wereld in te sturen. Ze noemt zichzelf een onderzoeker. Ze onderzoekt haar emoties, haar gevoelens. En schrijft daar dan een liedje over. Zoals ze praat, zo zingt ze ook. Eerst tastend, balancerend. En dan: raak. Zingen is voor Maaike een emotionele kraan opendraaien. Als ze zingt, is ze wie ze is. ‘Alsof er geen velletje tussen zit’, typeert Joost Zweegers, alias Novastar haar manier van zingen. Hij kan het weten. Ruim anderhalf jaar werkte hij met Maaike aan haar debuutalbum. ‘Hoe vaak ze ook een nummer overnieuw zong, het raakte me iedere keer weer.’

Met ‘Dat ik je mis’ maakte Maaike in 2013 een verpletterende indruk op Giel Beelen, Miss Montreal en Eric Corton, de jury van het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. En op iedereen die zat te kijken naar die aflevering. En daarna de rest van Nederland en België – de single kwam op 1 binnen in de belangrijkste hitlijsten.