04 augustus 2018

Locatie M-Binnentuin
L. Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven
Deuren 17:30
Tickets ›
Ticket info
Prijs

Dagtickets zaterdag: €32 - €37
Combitickets: €100 - €115

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

M-IDZOMER 2018

Van 2 tot 5 augustus 2018 pakt het eigenzinnige muziek- en cultuurfestival van Het Depot en M - Museum, M-IDZOMER, uit met een negende editie. Met Intergalactic Lovers, Absynthe Minded, Avishai Cohen '1970', Novastar en Gabriel Rios zijn de eerste namen van het festivalweekend bekend.

Avishai Cohen '1970'

Wie erbij was op M-IDZOMER 2015 weet dat Avishai Cohen aan het werk zien een totaalervaring is. Met een buitengewone techniek weet de bassist, zanger en componist oosterse invloeden te versmelten tot een persoonlijk geluid. Een gloednieuwe band én een nieuw album brengen Avishai Cohen opnieuw richting M-IDZOMER. 

Avishai Cohen is een fenomeen. De line-up voor M-IDZOMER bestaat uit Avishai Cohen (vocals, bass, electric bass), Shai Bachar (keyboards, vocals), Marc Kakon (guitar, electric bass, vocals), Karen Malka (vocals), Noam David (drums).

Placenta plays Placebo

Begin jaren ’70 startte de visionaire muzikant/componist Marc Moulin (°1942 – † 2008) met het mythische Placebo (niet te verwarren met de Engelse glamrockband Placebo). Onder deze naam werden drie baanbrekende platen gemaakt, gevuld met een vernieuwende mix van jazz en electronica. Placebo werd geen commercieel succes, maar door de invloed die dit project had op vele producers en dj’s zoals DJ Shadow, Madlib, Jill Scott, Pete Rock, Mobb Deep, Guru, Common, Bonobo, 2Many DJ’s is de muziek van Placebo van onschatbare waarde in de muziekgeschiedenis. 

Tien jaar na het overlijden van Marc Moulin brengt Placenta hulde aan deze fantastische muziek. ‘Placenta plays Placebo’ is een initiatief en productie van CC Diest en Hans Mullens.


Bram De Looze

Bram De Looze is de jonge belofte van het jaar 2018. Met zijn nieuwe project bouwt hij voort op zijn laatste project met fortepiano’s. Dit keer speelt hij op de gloednieuwe, unieke Chris Maene Concert Grand Piano. Deze vleugelpiano heeft de kracht van de moderne piano, maar de warmte van zijn historische voorgangers.

De Looze werd aangesteld als ambassadeur van dit nieuwe instrument voor de Jazz. Bij dit project heeft De Looze zich laten inspireren door zowel commerciële als hedendaagse muziek en hedendaagse pianoliteratuur. Dit varieert van Bach, Stravinsky tot Ornette, Coleman, Monk tot Jason Moran en Steve Lehman. Kortom: niet te missen, lijkt ons.