03 augustus 2018

Locatie M-Binnentuin
L. Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven
Deuren 17:30
Tickets ›
Ticket info
Prijs

Dagtickets vrijdag: €25 - €30
Combitickets: €100 - €115

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

M-IDZOMER 2018

Van 2 tot 5 augustus 2018 pakt het eigenzinnige muziek- en cultuurfestival van Het Depot en M - Museum, M-IDZOMER, uit met een negende editie. Met Intergalactic Lovers, Absynthe Minded, Avishai Cohen '1970', Novastar en Gabriel Rios zijn de eerste namen van het festivalweekend bekend.

Absynthe Minded

Het is van 2012 en langspeler ‘As It Ever Was’ geleden dat Absynthe Minded nieuwe muziek uitbracht. De band is helemaal terug van weggeweest met hun nieuwe album ‘Jungle Eyes’. Enter Absynthe Minded 2.0: harder, better, faster, stronger en jawel, ook dat tikje ouder en wijzer. Met ‘Jungle Eyes’ varen Bert Ostyn en de zijnen blijmoedig voorwaarts richting clevere gitaarpop met hemelse harmonieën. 

Faces on TV

Jasper Maekelberg werkte als producer én muzikant mee aan het werk van onder meer Bazart, Warhola, Warhaus en Mintzkov. Dit jaar heeft de muzikale duizendpoot eindelijk ook een soloplaat met Faces on TV.

‘Night Funeral’ is de samenvatting van 2017, een jaar uit het leven van frontman Jasper Maekelberg. Het resultaat is een warmbloedige, magnetische en intieme plaat. Je hoort dansende percussie, licht-psychedelische arrangementen, prairiebeats voor urban indians. Het is pop-art uit een nabije toekomst. Filmische R&B, of: rhythm and blue-ray, jawel.

Eefje De Visser (solo)

Na de goede ontvangst van haar derde album ‘Nachtlicht’ uit 2016 en twee succesvolle clubtours, besluit Eefje De Visser sinds lange tijd weer alleen het podium te beklimmen. Als multi-instrumentalist geeft ze haar melancholische nummers een nieuwe invulling. Eefje De Visser klinkt nog altijd even eigenzinnig als dromerig, maar ook dansbaarder dan ooit tevoren.

FKA Twigs meets Jamie XX meets Feist meets Cat Power meets Air. Dat belooft. Te verwachten: nummers uit haar hele repertoire, waarin ze in de broeierige sfeer van ‘Nachtlicht’ blijft en een ode brengt aan de nacht. Jawel, Eefje De Visser is nog steeds dé Nederpopkoningin van het moment.

Milo Meskens

Milo Meskens’ eigenzinnig recept van pop, folk en blues overgoten met een melancholisch sausje valt in de smaak. Debuutsingle ‘Here With Me’ kreeg airplay op meer dan vijftien radiozenders en zette Meskens meteen op de muzikale kaart. De zonnige opvolger ‘New Beginning’ toont aan dat hij meer is dan een one hit-wonder.

Dit jaar liet Meskens zijn eerste full album op de wereld los. Een passage op M-IDZOMER kan dan uiteraard niet ontbreken. Wees welkom! 


The Me In You

Zes foto’s, een notitieschrift en een audiocasette. Meer was er niet nodig om The Me In You op ontdekkingsreis te sturen. De band kwam toevallig in contact met flarden tekst en (aanzetten tot) nummers van een onbekende Schot en reconstrueerde zijn schetsen en ideeën tot hedendaagse songs.

Allen belandden zij op de nieuwe plaat ‘Stuart Conroy 1974 – 1978’, een eerbetoon aan een onbekende, muzikale soldaat die weinig sporen naliet, maar voldoende om zijn ideeën een tweede leven te gunnen. Ontdek live deze toegankelijke, sfeervolle conceptplaat vol parels die ruiken naar AirBon Iver en zelfs Boards of Canada.