30 juli 2017

Locatie M-Binnentuin
L. Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven
Deuren 17:30
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€ 28 - € 33

Verkooppunten
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven

Dré Pallemaerts Kwartet

Dré Pallemaerts is al dertig jaar lang één van de belangrijkste drummers, uitzonderlijk componist en meest gevraagde sidemen van de Belgische jazzscene. Pallemaerts is een vaste waarde binnen de Europese jazz, een virtuoos muzikant gepokt en gemazeld in de jazz.

In het verleden nam hij onder andere de begeleiding van Toots Thielemans, Joe Lovano, John Scofield, Bob Brookmeyer en Philip Catherine voor zijn rekening. Sinds 2016 is er Coutances, de langverwachte opvolger van Panharmonie uit 2007. KLARA verkoos Coutances dan ook volledig terecht tot jazz album van 2016!

“Iemand die secuur een heel eigen parcours aflegt, vernieuwend blijft en artistiek keer op keer verrassend blijft. Intens, puur en diepmenselijk.”, aldus Klara.

Dré Pallemaerts komt op M-IDZOMER werk uit Coutances brengen. Hiervoor wordt hij bijgestaan door Robin Verheyen (sax), Bram De Looze (piano) en Nic Thijs (bas).

Yaron Herman

De Israëlische/Parijse pianist Yaron Herman krijgt vaak de titel van grootmeester van zijn jazzgeneratie. Stilistische vergelijkingen met Keith Jarret en Brad Mehldau zijn niet gelogen voor deze geboren improvisator. Als geen ander weet Herman jazz- en popstandards uiteen te rafelen en te reconstrueren. Zo bewijze zijn versies van Radioheads klassieker 'No Surprises' of zelfs Britney Spears (!) 'Toxic'.

In 2015 debuteerde Yaron Herman op het legendarische jazzlabel Blue Note, een nieuw hoogtepunt en het begin van een nieuwe richting voor deze jonge pianist. Op dit bijzonder originele album 'Everyday' bundelde hij de krachten met zijn alter ego en ‘muzikale broer’, de drummer Ziv Ravitz. Hij werkte samen met de Ijslanders Helgi Jonsson (Sigur Ros) en Valgeir Sigurdsson (Björk). Sinds maart 2017 ligt de opvolger ‘Y’ in de winkelrekken. De pianist tast met zijn nieuwe trio verder de grenzen af van jazz, pop, elektronica. De internationale pers en het publiek dragen Yaron Herman op handen. Dat dat volledig terecht is, laat hij je zelf ontdekken, exclusief op M-IDZOMER!

Shai Maestro Trio

De Israëlische pianovirtuoos Shai Maestro was tot 2011 de pianist van bassist Avishai Cohen, die hem de kneepjes van het vak aanleerde.

Met traditionele cultuur, klassiek en jazz als bagage verfijnde Shai Maestro zijn pianistieke en compositorische vaardigheden en timmerde hij met zijn eigen Shai Maestro Trio aan een eigen carrière. Bijgestaan door drummer Ziv Ravitz (Lee Konitz Quartet, Yaron Herman) en de Peruviaanse bassist Jorge Roeder stelt Shai Maestro zijn vierde album The Stone Skipper voor.

Verrassing en avontuur zijn dé sleutelwoorden voor de jazz van dit bijzondere drietal. Op plaat klinken ze betoverend, live zijn ze simpelweg onweerstaanbaar.

John Scofield

John Scofield is één van de allergrootste gitaristen van de moderne jazz. Zijn onderscheidende geluid, grote verscheidenheid in stijl en meesterlijke manier van improviseren maken hem tot een unieke speler in het veld. Scofield speelde met Miles Davis, Gerry Mulligan en Chet Baker en nam meer dan dertig albums op onder eigen naam.

Op zijn laatste album 'Country for Old Men' trekt Scofield resoluut de kaart van country en vertolkt hij op jazzy wijze countryklassiekers van onder meer George Jones, Merle Haggard en Shania Twain. En of dat vol lof onthaald werd! De jazzlegende sleepte voor het album een Grammy voor ‘Best Jazz Instrumental Album’ in de wacht én haalde hij met de herwerking van Hank Williams’ 'I’m So Lonesome I Could Cry' nog een Grammy voor ‘Best Improvised Jazz Solo’ in huis.

Scofield blijft een pareltje in jazzland om te koesteren en laat zich op M-idzomer live bijstaan door gitarist Avi Bortnick, bassist Andy Hess en drummer Dennis Chambers.