28 juli 2017

Locatie M-Binnentuin
L. Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven
Deuren 17:30
Uitverkocht
Ticket info
Prijs

€ 26 - € 31

Verkooppunten
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven

Het Zesde Metaal

West-Vlaams is de moedertaal van Wannes Cappelle, frontman en stuwende kracht van Het Zesde Metaal. In zijn songs blijft hij die taal trouw, echter zonder er mee te koketteren. Cappelle verstaat de kunst om in eenvoudige woorden de complexe werkelijkheid te bezingen.

Op 'Calais', het vierde album van Het Zesde Metaal, fileert Cappelle de mens en legt hij de onvermijdelijke tragiek van de wereld en de liefde bloot. Hoewel hyperpersoonlijk, is 'Calais' een groepsplaat pur sang. De songs graven dieper dan ooit en de zinderende elektronica is een verrijking voor de verhalen van Cappelle en zijn vaste schrijfpartner Robin Aerts. De combinatie van poëtische, spitsvondige teksten met een heel eigenzinnige sound zorgt ervoor dat Het Zesde Metaal blijft beklijven.

Stef Kamil Carlens

In 2017 maakt Stef Kamil Carlens zijn rentree in het popcircuit met Stuck In The Status Quo, een prachtig album waarop al zijn sterktes volop worden uitgespeeld. Bovendien treedt hij met dit album voor het eerst naar buiten onder eigen naam. Voor de goede orde: Zita Swoon bestaat nog, maar Carlens wilde de songs dit keer dichter bij zichzelf houden.

Met Stuck In The Status Quo keert hij terug naar the art of songwriting. Verhalende songteksten die je instant meenemen naar Carlens’ rijke verbeeldingswereld ingepakt met subtiele instrumentatie. Zita Swoon-kopstuk speelde vrijwel alle instrumenten zelf in:

Tamino

Tamino is een twintigjarig talent met een unieke stem en brengt een poëtisch, melancholisch en adembenemend geluid. De Antwerpenaar liet voor het eerst van zich horen met de schittterende single ‘Habibi’, een song dat zich nestelt in een nevel van melancholie en somberheid. Bovendien werd hij door dàt nummer gekroond tot één van de winnaars van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel.

Tamino’s weergaloze stemcapaciteiten gaan door merg en been, waardoor vergelijkingen met Jeff Buckley, Elliott Smith en Nick Drake zeker niet gelogen zijn. Samen met Tom Pintens werkte Tamino aan zijn debuut-EP, die een impressionistisch tablei van z’n breed gamma aan emoties en talenten omsluit. De horizon oogt bijzonder goed voor Tamino. Dan kan een passage op M-IDZOMER uiteraard niet ontbreken. Kom dat zien op 28 juli!

DAAU

Dit jaar bestaat het Antwerpse DAAU – u welgekend als Die Anarchistische Abendunterhaltung – 25 jaar. Om dat te vieren brengt de band een origineel retrospectief album uit. Curator en producer is Rudy Trouvé, de éminence grise van de Antwerpse rock-scène. Hij maakte een eigenzinnige selectie van het beste uit 25 jaar muziekmaken.

Te verwachten op 28 juli? Een feestelijke set, waarin de energie van de begindagen en het raffinement van de latere periode elkaar ontmoeten. De muziek van DAAU nodigt de luisteraar uit op een instrumentale reis. De band wil ontroeren, verontrusten en avontuur opzoeken. Stijlelementen uit de hedendaagse en klassieke muziek, invloeden uit rock en electro en boven alles een grote emotionele zeggingskracht typeren de unieke sound van DAAU.