27 juli 2017

Locatie M-Binnentuin
L. Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven
Deuren 17:30
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€ 26 - € 31

Verkooppunten
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven

Warhaus

Dit concert is uitverkocht. Voor een plaats op de wachtlijst kan u mailen naar ticket@hetdepot.be. 

Warhaus is Maarten Devoldere, welgekend als de helft van de befaamde indiepop-rock sensatie Balthazar. Na het debuut 'We Fucked A Flame Into Being' was het slechts een kwestie van tijd om dit succesverhaal verder uit te bouwen.

Ook op zijn tweede album treedt Maarten Devoldere op als een Leonard Cohen-millenial. Met diepe, donkere en meeslepende liedjes van liefde en haat, druipende romantiek en verschroeiende brutaliteit in één adem, zoals zijn eerste single 'Mad World'.

Gehuld in opzwepende, filmische ritmes en geflankeerd door de glamoureuze Sylvie Kreusch (Soldier’s Heart) brengt Devolderde pop-noir van de beste soort en creëert hij een donkere, meeslepende, melancholische en bezwerende sfeer die doet denken aan muziek van grootheden als Tom Waits, Leonard Cohen, Serge Gainsbourg en Nick Cave.

SX

SX scoorde in 2011 een megahit met de exotische single Black Video. Een jaar later zette de band zich met hun debuutalbum Arche onuitwisbaar op de Belgische kaart. En kijk eens aan. Vijf jaar na de release van het geprezen debuutalbum is SX helemaal terug met de opvolger Alphabet.

Hun sound? Bezwerend, verleidelijk, harmonieus en behoorlijk sensueel. Dat laatste is volledig te wijten aan frontvrouw Stefanie Callebaut, die zich laat zich begeleiden door de sonische klanken van kompaan Benjamin Desmet.

Mew

Mew moet zowaar één van de beste exportproducten van Denemarken zijn. De Deense band past al zo’n twintig jaar in het rijtje van ambitieuze pop- en rockartiesten uit Scandinavië. Van dromerige zweefpop, atmosferische artpop tot progrock waarbij een forse geluidsmuur wordt opgetrokken: de noisemeisters van Mew zijn van meerdere markten thuis en weten je met elk album en concert mee te nemen op een muzikale trip.

Twintig jaar na hun debuut heeft Mew een dijk van een zevende album klaar. Het kreeg de naam 'Visuals' en is een meeslepend meesterwerk waarop Mew de gave om te ontroeren niet verloren is. Na passages op Pukkelpop en Les Nuits Botanique is het de beurt aan het M-IDZOMER-publiek om compleet overtuigd te worden!

Lucy Rose

Lucy Rose liet voor het eerst van zich horen in 2012 met haar eerste plaat Like I Used To, een fragiele folkparel met subtiele lyriek. De Britse zangeres schaart zich moeiteloos bij het rijtje hedendaagse vrouwelijke singer-songwriters als Laura Marling, Courtney Barnett en Lykke Li.

In juli releaset ze haar derde album Something’s Changing, dat live te ontdekken valt op M-IDZOMER 2017. De eerste (veelbelovende) single Floral Dresses doet alvast smaken naar meer. Wees warm welkom in het akoestische universum van deze indiefolksensatie!