31 juli 2016

Locatie M-Binnentuin
L. Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven
Deuren 17:30
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€25 - €30
Combiticket: €100 - €115

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

De Held & Guests

Het debuutalbum van Jo Jacobs ‘De held’ liet een hele tijd op zich wachten, maar uiteindelijk was het een schot in de roos. Pers schreef vol lof over de plaat, en al snel was er een opvolger in de maak. In 2015 bracht De Held zijn tweede plaat ‘Alcatraz’ uit die hij amper op zes weken tijd thuis in zijn eigen Alcatraz had opgenomen. Dat zorgde voor eenheid en spontaniteit, met oog voor detail. Voor zijn optreden op M-idzomer brengt De Held enkele gasten mee, namelijk: Arnout Hellots, Moreno Claes, Esther en Fatou, Gaëtan Vandewoude, Christophe Vandewoude, Robby Govaerts en Igor Maseroli.

Faces On TV

Twee jaar geleden veroverde Faces On TV, de band rond Jasper Maekelberg, een plaats in de finale van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Terecht, want de charismatische en uiterst getalenteerde frontman producete eerder al songs voor onder andere Gabriel Rios, Douglas Firs, Bazart en Soldier’s Heart.

Dezer dagen scoort de band hoog met de songs ‘Love / Dead’ en ‘Travelling Blind’. De songs kregen meteen heel wat airplay op Studio Brussel en Radio 1 en stonden wekenlang in De Afrekening van Studio Brussel. Faces On TV verzorgde in tussentijd het voorprogramma van Balthazar en stond op heel wat podia. Vandaag mogen ze u hun debuut EP ‘Travelling Blind’ voorstellen.

The Van Jets

Vorig jaar brachten The Van Jets de plaat “Welcome To Strange Paradise’ uit. De plaat bracht heel wat liveshows met zich mee, waaronder ook een uitverkocht Depot. Hun single ‘Two Tides Of Ice’ is helemaal grijsgedraaid en prijkte lang bovenaan in De Afrekening. Nu is het de beurt aan M-idzomer om te genieten van de party animals met hun bezwerende synths en gitaren.

Enkele maanden geleden brachten ze de nieuwe single ‘Pink and blue’ uit die ook op hun laatste album te vinden is. Naast deze single, mochten The Van Jets ook het voorprogramma van Muse verzorgen tijdens hun doortocht in Paleis 12. Voor Johannes Verschaeve en co was het een droom die werkelijkheid werd.

The Van Jets zijn niet één van de minste van Belgische bodem. Hun debuutplaat ‘Electric Soldiers’ leverde hen al meteen een plek op het podium van Pukkelpop en Rock Werchter op. Opvolger ‘Cat Fit Fury’ leverde hen grote hits op waaronder ‘The Future’ en ‘Teevee’. De derde plaat ‘HALO’ bracht hen dan weer op podia in Luxemburg, Frankrijk, Spanje en Nederland.