30 juli 2016

Locatie M-Binnentuin
L. Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven
Deuren 17.30 uur
Uitverkocht
Ticket info
Prijs

€35 - €40
Combiticket: €100 - €115

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

Mark Lanegan Band

De Amerikaanse zanger Mark Lanegan knutselt al een tijdje aan een solocarrière en staat bekend voor zijn steengoede rock- en bluesmuziek. Zijn rokerige stem bekroont hem tot één van de beste zangers uit de rock- en bluesscène. De muziek van Lanegan klinkt gevoelig donker, maar laat ons niet onberoerd achter. Hij speelde al in verschillende bands, waaronder Screaming Trees, maar speelt op M-idzomer met zijn eigen Mark Lanegan Band.

Dat Mark Lanegan een straffe gast is, moeten we u niet vertellen. Zo zat hij een tijd in Queens of the Stone Age, vormde hij The Gutter Twins met Greg Dulli van Afghan Whigs en bracht hij een album uit met Isobel Campbell. Afgelopen zomer bracht Lanegan zijn tiende studioalbum 'Houston' uit. Het album bevat songs die hij vanaf zijn start tot 2002 maakte, maar die liggen nu, dertien jaar later, pas in de winkelrekken. Zijn laatste album met zijn eigen band, Phantom Radio, verscheen in 2014.

Lanegan beschouwt ons land een beetje als zijn tweede thuishaven. Zijn eigen Mark Lanegan Band bestaat dan ook hoofdzakelijk uit Belgen. De mannen gaven al heel wat concerten in ons land. Ze speelden in een uitverkochte AB en op de podia van het Cactusfestival en Dour Festival.

Mark Lanegan met zijn bezwerende, donkere rock en eigen band op zaterdag 30 juli op M-idzomer.

Low

Met LOW is het altijd raak, en dat zal u live kunnen aanschouwen op M-idzomer. De muziek van het Amerikaanse gitaartrio typeerde zich oorspronkelijk als slowcore, maar hoort vandaag ook thuis bij indierock en dreampop. De band van Alan Sparhawk en Mimi Parker startte begin jaren ’90, waar er zich doorheen de jaren heel wat bassisten aan toevoegde. Afgelopen september brachten ze hun elfde studioalbum ‘Ones and Sixes’ uit. Niemand minder dan BJ Burton, die eerder al albums producete voor Poliça en The Tallest Man On Earth, bevond zich achter de knoppen tijdens de maak van het album.

Willis Earl Beal

Singer-songwriter Willis Earl Beal uit Chicago is niet enkel een muzikant, maar ook een artiest. Tijdens zijn liveoptredens presenteert hij zich vaak als een spookachtig figuur met een hoek, een zonnebril en een cape. De inhoud van zijn muziek is vaak filosofisch en neemt melancholische gedeconstrueerde en soms zelfs klassieke wendingen aan. In 2012 bracht Willis Earl Beal zijn debuutplaat ‘Acousmatic Sorcery’ uit waarmee hij tourde in de VS en Europa. Ondertussen zit Willis al aan zijn vijfde album ‘Through The Dark’, dat hij meebrengt naar de tuin van M.

Wouter Deprez & Ruben Focketyn

Bloemen, bijen & borstbollen - Een muzikale voorleesvoorstelling door Wouter Deprez & Ruben Focketyn.

Sinds twee jaar heeft W.D. uit G. verplicht een tuin.
Het begon als een gerarrangeerd huwelijk,
het groeide uit tot een amour fou.
De roes van compost. Obussen uit Diksmuide.
Zwermende bijen en neukende hommels.
Een toevluchtsoord vol groene avonturen.
Zeker nu zij ziek is.