29 juli 2016

Locatie M-Binnentuin
L. Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven
Deuren 17:30
Tickets ›
Ticket info
Prijs

€30 - €35
Combiticket: €100 - €115

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Candy Dulfer

De Nederlandse saxofoniste Candy Dulfer is wereldbekend voor haar krachtige en energetische concerten. Ze werkt samen met grootse artiesten en performt overal ter wereld met haar eigen band. De shows gaan van uitverkochte clubs tot de grootste festivals. Van haar debuutalbum ‘Saxuality’ gingen maar liefst 2,5 miljoen exemplaren wereldwijd over de toonbank. Dulferkreeg hiervoor zelfs een Grammy-nominatie.

Ze steeg in bekendheid dankzij haar samenwerkingen met giganten als Dave Stewart en Prince. Met Prince stond ze op het podium tijdens een aflevering van Jay Leno’s Tonight Show, speelde ze verschillende shows in de VS en Europa, en daarenboven is ze te horen op verschillende albums van hem. Om het compleet te maken speelde Candy in 2004 samen met Prince en Beyoncé op de Grammy Awards ceremonie.

In 2013 startte ze samen met goede vrienden Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Berget Lewis en Glennis Grace de groep ‘Ladies of Soul’ waarmee ze na hun hitsingle ‘I’ll Carry Youtwee gigantische en uitverkochte shows in de Ziggo Dome in Amsterdam speelde. Hiervan kwam later ook een live album en dvd van uit.

Met een hele reeks Smooth Jazz Cruises, een tour door Azië en drie uitverkochte shows met de Ladies of Soul zette Candy 2016 goed in. Daarbovenop is de saxofoniste een boek aan het schrijven over haar leven so far en zal ze later dit jaar een nieuw album uitbrengen.

Candy bracht al eens eerder een bezoekje aan Het Depot, en ze werd hier vol lof onthaald. Tijdens haar concert liet ze onze concertzaal ontploffen met haar power en energie!

TaxiWars

Dat Tom Barman een jazzliefhebber is, hadden we al begrepen toen hij twee compilatiealbums samenstelde uit de catalogi van Blue Note en Impulse. Het was dan ook niet verbazingwekkend toen hij in de zomer van 2014 met zijn eigen jazzproject TaxiWars op Gent Jazz geprogrammeerd stond. Het debuutalbum volgde al snel en werd vol lof onthaald. Voor TaxiWars verzamelde Tom Barman saxofonist Robin Verheyen, bassist Nicolas Thys en drummer Antoine Pierre rond zich. Hun sound: "Kort, puntig en direct: TaxiWars is hardcore jazz met een punky benadering." (Focus Knack)

Day Fly

Day Fly is het muzikale geesteskind van de Nederlandse producer K The Fresh en de Engelse singer-songwriter Beau Nox. De levendige energie van Day Fly’s muziek vormt een heerlijk briesje van heldere noten uit soul, hiphop, jazz en alternatieve pop op een mooie zomerdag. Het dynamische duo startte met een eerste single via Boiler Room Debuts gevolgd door een ep op het Tangram Records-Label. Lefto is alvast een grote fan. Live performen ze als een kwintet en spelen ze met enkele Nederlandse talenten.

Dez Mona

Origin – Dez Mona’s laatste worp – ligt in zekere zin in het verlengde van de voorganger. De eerste single ‘Does It Make You, Happy?’ zet onmiddellijk de toon: een pompend ritme, de accordeon van Roel Van Camp die erdoor komt gebromd en Gregory Frateur zijn ongelofelijke stembereik die je meeneemt op een trip.

Deze keer geen jazz of gospel, maar gewoon tien bloedmooie songs die staan als een huis. “Origin” is het bewijs dat Dez Mona er qua vorm als inhoudelijk nog maar eens op vooruit is gegaan.

“Een plaat die zo diep onder je huid kruipt dat ze mettertijd gewoon deel van jezelf gaat uitmaken. Om kort te gaan: een meesterwerk.” – De Morgen