28 juli 2016

Locatie M-Binnentuin
L. Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven
Deuren 17:30
Uitverkocht
Ticket info
Prijs

€25 - €30
Combiticket: €100 - €115

Verkooppunten
Bilbo Leuven
Monseigneur Ladeuzeplein 13,
3000 Leuven
Het Depot
Martelarenplein 12,
3000 Leuven
Fnac
Vital Decosterstraat 7,
3000 Leuven

Room setup

Flex
Dit concert is in flex opstelling. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen. Zitplaatsen zijn niet genummerd.
Meer info

Tourist LeMC

Editie 2016 van M-idzomer goed inzetten, doen we met de Antwerpse hiphoprevelatie Tourist LeMC. Van alle radiozenders tot Pukkelpop, overal hoort of ziet u De Tourist verschijnen. De man achter de hit ‘Koning Liefdebrengt voor de gelegenheid zijn tweede langspeler ‘En Routemee naar M.

Altijd onderweg’ zou de ondertitel kunnen zijn van zijn plaat ‘En Route”, een krachtig en rijk geschakeerd vervolg op zijn debuut ‘Antwerps Testament’ dat in 2010 verscheen. Tourist, of beter gezegd Johannes Faes, ontpopt zich op de plaat als meesterlijk verteller-causeur en houdt zijn titel van officieus Antwerps stadstroubadour mooi in ere. De plaat is een soort van coming of age-plaat waarin Johannes het bilan opmaakt van zijn jeugd. Het resultaat is een paar scherpe maatschappijkritische en ietwat spirituele, persoonlijke beschouwingen.

Invloeden voor zijn muziek haalde Johannes uit de Franse hiphopscène, reggae, kleinkunst en folk. Vanaf 2012 zit hij helemaal in de race. Datzelfde jaar stond hij in de finale van Humo’s Rock Rally en afgelopen januari mocht hij 2 MIA’s voor Doorbraak en Best Nederlandstalig mee naar huis nemen. Hij palmde al heel wat podia in en stond dit voorjaar nog in een uitverkocht Depot.

Ertebrekers

De man achter ’t Hof van Commerce, Flip Kowlier, laat een nieuw muzikaal project op ons los. Ertebrekers is een nieuwe band uit het Gentse opgericht door Flip Kowlier, Peter Lesage en Jeffrey Jefferson. De band situeert zich in de funk, hiphop en soul en drukt zich uit in het West-Vlaams. Ze tonen meteen wat ze waard zijn met hun eerste hit ‘ De Zjiwaarin we op het einde de stem van Maaike Cafmeyer horen weerklinken. De drie heren brachten onlangs ook hun debuutalbum ‘ Otel' uit dat meteen goed onthaald werd. Verwacht je tijdens M-idzomer maar aan een zomerse set vol zeemzoete West-Vlaamse lyrics en soulvolle funky beats.

André Brasseur & Band

Hammondvirtuoos Andreé Brasseur en zijn band betreden dit jaar het podium van de M-binnentuin. Brasseur schreef in 1965 de million seller ‘Early Bird Sattellite, en was de lieveling van James Brown en Claude François. Daarnaast speelde hij ook mee op de grootste successen van Vaya Con Dios. Brasseurs straffe, instrumentale nummers maakten hem in de jaren 80 tot koning van de begintunes en de keizer van de dansvloer.

Dankzij Belpop Bonanza klimt Brasseur samen met zijn band na 40 jaar terug het podium op. Jan Delvaux en Jimmy De Wit ontwikkelden een zwak voor ‘vergeten helden’ van de Belpop. Met ‘Het Gouden Horloge’ geven ze de artiesten een ultiem en uniek eerbetoon in de vorm van een concertreeks.

Willow

De mannen van Willow laten zich in Het Forum van hun zachte kant zien met de nieuwe EP ‘Zacht’. De band is vooral gekend van hun springerige indie pop-rock hits ‘Danger’, ‘Sweater’ en ‘Remedy’ waarmee ze al heel wat festivals hebben afgeschuimd. Nu gooit de band het dus over een andere boeg. De nieuwe EP bestaat uit 4 herinterpretaties van hun bekende songs en 1 nieuw nummer, een cover van Billy Bragg’s ‘A New England’. Op M-idzomer kunnen we deze keer genieten van zachte en subtiele popmuziek van Willow.