02 augustus 2015

Deuren 17:30

Arsenal

In april deden ze al try-out voor de release shows van hun nieuwe album 'Furu'. In december staat Arsenal met een heel ander concept op ons podium, namelijk met een 'film-concert'.

Door een combinatie van Film en Concert brengt Arsenal op een originele manier een verhaal over Stilstand en Beweging met Muziek als motor. Het filmgedeelte speelt zich af in Japan en werd geschreven en geproduceerd door Hendrik Willemyns die hiervoor samenwerkte met de Japanse regisseur Ken Ochiai. Het concert zal onuitgegeven soundtrack-materiaal combineren met bekender Arsenal-werk.

Dankzij een symbiose van live muziek en film belooft het een unieke belevenis te worden.

Young Blood Brass Band

Unieke geluiden vindt u terug bij de Youngblood Brass Band .

Unieke geluiden vindt u terug bij de Youngblood Brass Band . YBB combineert de typische brass band-sound met jazz, punk en hiphop tot wat ze zelf ‘riot-jazz’ noemen. De tienkoppige band pakt sinds 2013 uit met hun zesde album ‘ Pax Volumi ’. Ze stonden al in bomvolle zalen, op de beste festivals maar klonken nog nooit zo goed als vandaag . Het wordt ongetwijfeld een concert om U tegen te zeggen.

The Me In You

In maart 2015 gaf het vijftal met roots in het Hageland The Me in You nog een steengoed concert in Het Depot en op zondag zal hun nieuwste album ‘The Me In You doorheen de boxen klinken in M. Drie jaar geleden wisten ze een grootschalig publiek te verleiden met hun debuutalbum 'Forgotten Clothes ' vol ingetogen melodieën, meerstemmige harmonieën en verassende instrumentale wendingen. Drie jaar en een grondige bezinning later, klinken ze scherper en gedurfder dan ooit tevoren .

Belpop Bonanza Bis

Belpop. Het woord blijft klinken als de naam van een Russische insectenverdelger. Maar voor Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing is het eten en drinken tegelijk.

In 2013 hebben ze een theatershow gemaakt over hun passie voor Belgische popmuziek: BELPOP BONANZA. De onweerstaanbare drang haalde het op het feit dat ze nog nooit op een theaterpodium hadden gestaan. Met vuur vertelden ze over Soeur Sourire/Zuster Glimlach en de moord op Kennedy. Over de link tussen Will Tura en Daft Punk. Over Toots Thielemans en de gitaar van John Lennon. Over de zelfcensuur van Arno. Over de gevolgen van ‘De Vogeltjesdans’.Het waren mooie avonden met een enthousiast publiek. Waaronder u misschien. Een opmerking die ze heel vaak hoorden: ‘Jullie kunnen zo nog jaren doorgaan.’ Dat is ook zo. Daarom trakteren beide heren zichzelf en ook u op een bisnummer.BELPOP BONANZA BIS wordt geruststellend gelijkend en verrassend anders. Het speelveld blijft de Belgische muziekgeschiedenis natuurlijk. Alvast een opwarmer: wat is het verband tussen Ann Christy en Bob Dylan? Welke rockster verkoopt buitenkeukens? Wat hebben wij betekend voor ZZ Top? En waarom is Salim Seghers zo groot in Marokko? Het zijn geen levensvragen, maar een avond lang zijn ze de heetste hangijzers van het heelal.De verpakking was een verrassing en wordt dat opnieuw. Voor wie deel 1 heeft gezien: denk aan de lasershow. Voor wie deel 1 heeft gemist: niet erg. Elke aflevering staat op zich. En we kennen allemaal de hoofdrolspelers van de verhalen. De apostels van de Belpop zijn weer op ronde en ze hebben er zin in. Ze hebben trouwens een echt hebbeding bij: Belpop Expert, een zelfgemaakt en professioneel uitgewerkt gezelschapsspel met 400 vragen over de Belgische popmuziek. Zeer beperkt verkrijgbaar. Slacht uw spaarvarken al maar.