31 juli 2015

Locatie M-Binnentuin
L. Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven
Deuren 17:30

Illuminine

Jarenlang knutselde de Leuvenaar Kevin Imbrechts in het geheim met soundscapes en gitaarnummers, onderandere ook in de studio van Het Depot. Met zijn debuut '#1' trotseerde hij voor het eerst het daglicht.

Illuminine omschrijven is geen sinecure, maar vergelijkingen met de Erased Tapes-familie (Nils Frahm, Ólafur Arnalds, A Winged Victory For The Sullen) zijn niet uit de lucht gegrepen. Een clash tussen ambient en neoklassiek, waarbij less is more de samenvatting is.

Amper twee jaar na '#1' verschijnt in het voorjaar van 2017 eindelijk nummer twee: #2. Imbrechts' tweede worp verbreedt het klankenspectrum van Illuminine met een meer dynamische feel en gastvocalen. Op 11 mei te ontdekken in Het Depot.

Phronesis

Phronesis is een jonge Brits-Deense band die vanuit Londen opereert en opvalt door aanstekelijke thema’s, krachtige composities en prikkelende grooves. Intussen wordt de band als één van de boeiendste bands in de Britse jazzscene omschreven. Eind april brachten ze Life To Everything uit, een livealbum dat ze vorig jaar opnamen tijdens het London Jazz Festival. Vorig jaar nog op Londen Jazz Festival, op vrijdag 31 juli op M-idzomer.

Philip Catherine

Philip Catherine , één van de vooraanstaande figuren van de Europese jazzscène, zakt af naar hartje Leuven. Ergens midden jaren ’70 hadden jazzliefhebbers er een nieuwe, virtuoze ster bij die naast een gitarist ook een componist bleek te zijn. Catherine heeft talloze platen en lovende woorden op zijn naam staan en werkte in het verleden al samen met enkele jazzgrootheden. Met zijn unieke stijl en klankkleur, swingend gitaarspel en lyrische composities weet hij elk publiek te behagen.

Avishai Cohen Trio

We kunnen bassist en componist Avishai Cohen een fenomeen noemen. Hij slaagt erin om de akoestische bas met een geheel buitengewone techniek en op een ongewone manier te bespelen waarmee hij westerse en oosterse invloeden weet te versmelten tot een persoonlijk geluid . Voor het concert op M-idzomer brengt hij zijn twee kompanen Nitai Hershkovits op piano en Daniel Dor op drums mee, samen met hun nieuwste album ‘ From Darkness ’. Cohen weet er zelf het volgende over te vertellen: " It is the first time since Gently Disturbed that I have the feeling I am reaching a new, fresh and incredibly substantial form with the trio."