30 juli 2015

Locatie M-Binnentuin
L. Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven
Deuren 17:30

Tine Reymer

Acterende zangeres Tine Reymer is back in the game. Ze bracht onlangs haar eerste album ‘ Thrill My Soul ’ onder haar eigen naam REYMER uit. U zag haar al passeren in enkele televisieseries, films en de bands Flowers for Breakfast en Billie King maar durfde met deze plaat eindelijk voor een muzikale solocarrière te kiezen. Tine schuimt de Vlaamse zalen af en stopt ook op M-idzomer.

Kris Dane

Nauwelijks te geloven dat de jongste plaat van Kris Dane van Belgische makelij is. De sound van deze Brusselaar en wereldburger klinkt als een trip naar het westen van de States begin jaren zeventig, maar dan opgepoetst in een moderne studio. Met zijn Amerikaans georiënteerde muziek reikt zijn blik ver voorbij de landsgrenzen. Voor de zanger en uitvoerder die op zijn gevoel werkt, telt vooral dat hij een universeel verhaal wil vertellen.


"Rose of Jericho is een warme plaat. Neem ze mee naar een mistig laaggebergte en je zult geen kou lijden. Het equivalent van een blok hout op het haardvuur, jawel. Maar vergis je niet: de songs zijn geen massieve stronken."

Douglas Firs

Het was een lange reis langs de westkust van de VS en doorheen Canada die Gertjan Van Hellemont de inspiratie gaf voor de tweede Douglas Firs-plaat, 'The Long Answer Is No'. Hij trok iets later opnieuw naar de VS, meer bepaald naar de Wilco Loft in Chicago, om ze daar te laten mixen door Tom Schick. Een goeie beslissing volgens de recensies: "een cd van een muzikant die weet wat hij wil en dat verdomme zal gaan halen ook" (Humo), 'I like this... Instantly.' (Noel Gallagher)

Singles uit de nieuwe plaat 'Caroline' en 'Don’t Buy the House' waren niet van de radio weg te slaan, en Douglas Firs speelde de voorbije maanden meer dan 70 concerten in binnen- en buitenland. Zo schitterde hij op ons eigen M-idzomerfestival en Pukkelpop. Aan die reeks komt nu een eind. Maar niet zonder u de kans te geven om ook eens echte levende Douglas Firs te zien. Slechts 2 shows kan u nog zien dit jaar en een daarvan is op 15 december bij ons.

Daan

De Victory-zanger en muzikale duizendpoot Daan brengt het beste van ‘The Mess’ naar M. Samen met Isolde Lasoen en Francois Assy speelt hij nummers uit de opvolger van ‘Simple’. Cello’s, piano’s, vibrafoons, trompetten en een occasionele gitaar zullen zeker en vast aanwezig zijn waardoor u kan rekenen op een steengoed verassingsconcert.

Zo’n 4 jaar geleden bracht hij ‘Simple’ uit, het eerste akoestische trio album, ondertussen een met platinum bekroonde klassieker. Die verrassende formule, met Daan op zang, gitaar en piano,Isolde Lasoen als duizendpoot op drums, vibrafoon, klokken, trompet en engelenzang, en JeanFrancois Assy op 10 cello's tegelijk, bleek ook tijdens de honderden live concerten een immens succes. Maar dit intense avontuur smaakte naar meer, en het trio zelf werd ook steeds ingespeelder en creatiever. Vandaar deze nieuwe plaat ‘The Mess. Het is een heel andere plaat geworden. Ook al waren de ingrediënten dezelfde als die van ‘Simple’.

Het eerste nummer ‘The Mess’ scoorde al hoog in enkele hitlijsten. Vooral nummers als ‘La Crise’, ‘Sell Yourself’ en ‘Fuel’ krijgen een eigen sound mee. Zelden zong Daan zo precies en ingeleefd, en u hoort hem genieten en open bloeien, zwemmend in deze erg seventies klinkende zee van arrangementen. ‘Where is my appetite?’ vraagt Daan zich op het einde af. Wel, deze stomende nieuwe plaat is het antwoord zelf.